Unique - 12 Reviews

Last updated: 11 oktober 2017
Unique Logo

7.1% aanbevolen, 12 Reviews

  1. Unique
  2. Unique Reviews
  3. Schrijf ook een review over Unique

Unique

Unique is dé HR specialist en kennispartner voor MKB en grootbedrijf. Onze dienstverlening is 24/7 toegankelijk, uitmuntend en persoonlijk ondersteund door innovatieve technologie. Met een bovengemiddelde marktgroei en rendement behoren wij tot de top van de Nederlandse bedrijven. Unique is een maatschappelijk betrokken organisatie waarin we elkaar dagelijks inspireren om onze ambities, die van onze klanten en kandidaten te realiseren.

Unique Details

Hits: 1092

URL: http://www.unique.nl/

Categorieën: Algemene Uitzendbureaus

Reviews: 12


Unique reviews (12):

Unique - De "Unieke" werkwijze van Unique

0

Review:
De “Unieke” werkwijze van Unique

Leuke vacature gezien een daarop gereflecteerd. Werd snel teruggebeld door de recruiter en zij zag goede aansluitingspunten met het gevraagde en mijn ervaringen.

Een gesprek op kantoor volgde. Voor het gesprek zou een uur worden uitgetrokken.

Vol goede moed ging ik naar het kantoor toe en de consultant noemde een aantal zaken die noch in de vacature stonden of op mijn cv.
Er werden kopieën gemaakt van mijn diploma’s en een afgeschermd kopie van mijn paspoort gemaakt. De
recruiter zou mij gaan inschrijven in hun systeem en daardoor kwam mijn cv bij geschikte functies naar boven.

Ontgoocheld stond ik binnen 15 minuten stond ik weer buiten.

Twee weken later een andere functie gevonden en belde het uitzendbureau op.

Wat bleek, ik was geheel niet bekend in hun systeem en de kopieën die ik had achtergelaten waren niet bekend.
Later hoorde ik dat de recruiter de persoon die mij had ingeschreven die week voor het laatst was.

Heb vaker via Unique gesolliciteerd om daarna nooit meer iets te vernemen. Al laat je voicemail berichten en emails achter.
Maakt hen niet uit. Ze reageren totaal nergens op.

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Te veel om te noemen.

A.N.Onymous beveelt Unique NIET aan bij vrienden/bekenden

Unique - Unique, slechte communicatie, weinig klantgericht

0

Review:
Ik schreef mij in bij Unique, en werd meteen dezelfde dag teruggebeld voor een persoonlijk intake gesprek. Dit kwam veelbelovend op mij over. Een paar dagen na het gesprek werd ik gebeld door de consulente over een leuke vacature, ik werd er op voorgesteld. Dit was bijna 4 weken geleden. Ik heb al enkele keren gebeld over de stand van zaken, maar werd kortaf te woord gestaan 'zij zou contact met mij opnemen wanneer er wat bekend was'. Ik heb nooit meer wat gehoord. Een tussentijdse update zou fijn zijn, je zit er toch op te wachten. Maar als je belt is ze kortaf en je mail wordt nooit beantwoord. Ondertussen heb ik gelukkig een andere baan gevonden, maar ik vind het schandalig dat Unique (de consulente, ik weet niet hoe de overige consulentes zijn) zo slecht met medewerkers communiceert.

Sterke punten:
Snelle intake

Zwakke punten:
-Zeer slechte communicatie daarna.
-E-mails worden niet beantwoord.
-Je wordt voorgesteld bij werkgever om vervolgens nooit meer iets te horen.

L. beveelt Unique NIET aan bij vrienden/bekenden

Unique - Trap er niet in, ontzettend slecht uitzendbureau.

1

Review:
Gereageerd op een vacature die nog open stond. Een automatische mail terug gekregen dat er binnen 1 werkdag contact word opgenomen. Nu heb ik nog steeds niks gehoord, mail gestuurd om aan te geven dat je zo niet met je klanten om gaat en zelfs daar zijn ze te beroerd om op te reageren.

Het enige dat ik Unique gun is een faillissement.

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
De rest

Mr. T beveelt Unique NIET aan bij vrienden/bekenden

Unique - Bereikbaarheid Unique

1

Review:
De bereikbaarheid is ongelooflijk slecht! Ze zeggen van alles voor je te regelen, maar hier moet je echt zelf achteraan gaan. Ook als ze fouten maken dan laten ze hier pas na twee weken wat van horen. Op het e-mailadres wordt ook nooit gereageerd.

Heeft iemand toevallig enige contactinfo voor mij van wie dan ook binnen unique? Ik moet liefst vandaag nog met hun spreken, omdat ik donderdag al zou moeten beginnen!

Sterke punten:
aardig

Zwakke punten:
heeeele slechte communicatie

Ray beveelt Unique NIET aan bij vrienden/bekenden

Unique - Pfffff

0

Review:
Vanaf het moment dat ik voor Unique ben gaan werken heb ik problemen met ze gehad. Er was een andere reisvergoeding afgesproken met mijn werkgever en dat wilde ze niet accepteren. In plaats van minder werk kreeg ik er alleen maar meer werk van.
Ze hadden ook nog eens een verkeerd uren systeem voor mij aangemaakt waardoor er keer op keer fouten zijn gemaakt.
Nu ik niet meer voor ze werk krijg ik ook nog eens stank voor dank met een rekening omdat zij te veel fouten in hun systeem hadden zitten. Wil je dus rustig kunnen werken zou ik niet voor dit uitzendbureau gaan werken.

Sterke punten:
Aardig contactpersoon

Zwakke punten:
Slechte communicatie, stugge administratie, log, denkt alleen aan zichzelf, zorgt voor extra werk wat betreft administratie ipv minder

Femke beveelt Unique NIET aan bij vrienden/bekenden

Unique - ongelofelijk

0

Review:
Een jaar geleden ben ik op gesprek gegaan bij Unique Arnhem omdat ze regelmatig voor een bepaald bedrijf projectassistenten zochten/zoeken. Het gesprek verliep wel aardig, al vond ik dat er vragen bij zaten waarvan ik dacht tja wat moet ik daar nou op antwoorden, het leek op een zeer moeilijk sollicitatie gesprek. Dat terzijde.
Ik kreeg na afloop informatie mee over het bedrijf en ze zouden nog contact met me opnemen. Na het gesprek heb ik zelfs naar de persoon waar ik de intake mee had nog wat extra info over mezelf gemaild met als slotzin dat ik er naar uitkijk om iets van ze te horen over de functie.
Nooit meer wat gehoord, geen belletje, geen mailtje, niets.
Een paar maand later dacht ik laat ik ze zelf eens bellen, alles uitgelegd en ze zouden me dit keer echt terugbellen.
Maar nee hoor, nooit meer wat gehoord, niet gebeld. Nu denk ik bij mezelf bekijk het dan maar. Ik ga daar niet als een hondje achteraan lopen. Dus nee, ook ik heb geen interesse om nog met Unique samen te werken.

Sterke punten:
geen

Zwakke punten:
Komen afspraken niet na en laten niets meer van zich horen.

Maria beveelt Unique NIET aan bij vrienden/bekenden

Unique - leeftijd

0

Review:
Ik had een sollicitatie via Unique Maastricht gevonden en erop gereageerd en
werd de dag erna meteen afgewezen omdat mijn profiel niet zou aansluiten terwijl ik 35 jaar ervaring en de opleiding ervoor had! En als je er vragen over hebt worden die niet of zeer vaag beantwoord. Maar ik denk dat het de leeftijd is en daarom weten ze niet wat ze er mee aan moeten.

Sterke punten:
geen

Zwakke punten:
lijkt mij duidelijk als je geen goede inzichten hebt.

Jack beveelt Unique NIET aan bij vrienden/bekenden

Unique - Onverantwoordelijk bedrijf

0

Review:
Mijn ervaring met Unique is helaas negatief. Je kan de dingen die Unique belooft voor je te regelen niet aan ze overlaten. Alles gaat dubbel op, wanneer zij iets voor je gedaan hebben moet je er nog steeds achteraan omdat je geen informatie krijgt als je er niet om vraagt. Het inzicht op je eigen administratie verdwijnt hierdoor volledig. Ik heb ontzettend vaak gebeld, gemaild en zelfs langs moeten komen tijdens het werk, terwijl Unique in het begin claimt dat zij alles voor je zullen regelen. Er is meerdere keren van alles in de administratie fout gegaan, om nog maar te zwijgen over het aantal gemaakte fouten bij het uitbetalen van het loon. Vooral lullig omdat je continu de reactie krijgt: 'dan zou je toch echt even zelf langs moeten komen bij ons', terwijl je zelf al 40 uur werkt op kantoortijden en dus niet in staat bent om langs te komen, maar nog moet je dat maar oplossen. Unique, volgens mij zijn jullie daar voor!

Deze constructie remt de communicatie en er zijn zoveel fouten gemaakt in mijn administratie destijds, dat ik het net zo goed zelf had kunnen doen. Mensen zijn over het algemeen naar mijn idee prima in staat om dit zelf met de werkgever te regelen. Als dit zo slecht blijft lopen, is de toegevoegde waarde van Unique een 0.

Sterke punten:
Leuke klik in het begin, de indruk werd gewekt dat alles zo voor mij geregeld was.

Zwakke punten:
Later helaas hier geen voordelen uitgehaald, alleen maar veel werk van gehad om zelf dingen recht te zetten.

Anja beveelt Unique NIET aan bij vrienden/bekenden

Unique - Ziek worden terwijl je voor unique werkt!!! Is een

0

Review:
het is een lang verhaal die kort ga vertellen, ik wil me ongenoegen uiten over hoe unique met zijn werknemers omgaat als ze met burnout klachten uitvallen.

Ik ben aangenomen op een contact center voor 14 uur per week, aangezien het erg druk was en ik het werk erg leuk vind werkte ik al snel 40 uur. Na niet al te lange tijd was dit 50uur per week geworden, unique hebik hier nooit over gehoord ( wil ik wel zoveel werken, en waarom laat het bedrijf mij zoveel werken als ik maar een contract heb voor 14 uur waarom worden er geen andere mensen aangenomen).
Des al niet te min ben ik uitgevallen ik kreeg toen te maken met een verzuimconsultant die heel vel en agressief mij aan het werk probeerde te krijgen, ik heb drie verschillende bedrijfsartsen gezien die allemaal een andere conclusie trokken over mijn situatie.

Ik heb ondanks dat ik in behandeling was constant moeten aantonen dat ik ziek ben en niety in staat was om te werken. Met het gevolg een salarisstop van drie maanden. Dit is nooit wettelijk verantwoord geweest, ik kwam hier achter nadat ik bij het juridisch loket was geweest en een advocaat toegewezen heb gekregen.

Waar het op neer komt is dat ik heel veel heb moeten uitzoeken en regelen, terwijl als je uitvalt met burnout klachten je juist dit niet kan, dit geeft nog meer stress en frustratie omdat je dan nog meer merkt wat je op het moment even niet kan omdat je overbelast bent.

Ik heb hier bij unique een klacht over ingediend en krijg geen excuses of wat dan ook behalve dat als ik het ergens niet mee eens ben ik maar naar de rechter moet.
Dit was een reactie van drie zinnen van iemand die ik nog nooit gesproken had via de mail en totaal niet inhoudelijk over mijn klacht.

Ik weet niet aan welke bel ik moet trekken dat dit in de toekomst niet meer voor komt, zo mag een bedrijf niet met zn werknemers omgaan, salaris zonder geldige reden opschorten, bedrijfsartsen die niet willen schakelen met behandelaars(geen machtiging willen afnemen).

Dit alles heeft ervoor mij voor gezorgd dat ik na 9 maanden nog steeds geen uur werk en nog steeds niet hersteld ben, laat ik het anders formuleren ik kan heel veel dingen nog steeds niet omdat ik in het begin van mijn uitval niet goed begeleidt ben door mijn werkgever.

Een ieder die voor unique werkt en ziek word, een advies maak meteen een eigen dossier aan, bel niet met Unique maar mail zodat je alles zwart op wit hebt. Dit maakt dat je in de toekomst als het wel fout gaat je meteen vanaf dag een kan aantonen hoe de correspondentie geweest is.

Zwakke punten:
bedrijf heeft teveel macht en maakt daar misbruik van.
bedrijf verschuild zich achter juridisch gelul
bedrijf komt niet uit voor zn fouten
bedrijf bied geen excuses aan voor het geleden leed.

Angel beveelt Unique NIET aan bij vrienden/bekenden

Unique - Nooit meer Unique

0

Review:
Na dat ik aangenomen was voor een functie als vertegenwoordiger zou ik 1 aug kunnen beginnen. Dit werd echter toegezegd door Mark (Unique Utrecht) . Ik vroeg tot 3 maal toe om bevestiging omdat ik ontslag moest nemen bij m'n huidige werkgever. Ik kreeg telefonisch een volmondige "ja" . Aangezien mark op vakantie zou gaan zou ik dit schriftelijk later ondertekenen. 2 dagen voor ik zou moeten beginnen heb ik zelf maar eens gebeld omdat ik wilde weten waar en hoe laat ik moest beginnen. Een collega die Mark zijn functie overnam vertelde mij dat ik de 24e augustus pas zou beginnen.. Jammer 3 weken geen salaris , duizend maal excuses door mark.

Ik zou de 24e in Utrecht moeten beginnen met m'n eerste werkdag .. OW nee foutje Unique .. Het was in Arnhem ( 80 km verder ).

Uiteindelijk hoorde ik van mijn werkgever ook wazige verhalen over Unique en dat ze een spelletje spelen en verhalen verdraaien.

Uiteindelijk was het na 2 weken klaar en zijn we de samenwerking gestopt . Echter zou ik nog 2 dagen uitbetaald worden maar mijn werkbriefje werd niet goedgekeurd . Werd van het kastje naar de muur gestuurd . Mark die vond het allemaal niet interessant meer en houd de Hoorn ver van z'n oor af nadat ik voor de 18e keer terug belde ..

Leidinggevende marian was niet te bereiken en mark probeerde mij af te schepen met allerlei onsamenhangende verhalen .

Al met al heb ik ipv 15 nog maar 8 uur ingediend omdat ik er maar vanaf wilde zijn.

Mensen doe hier je voordeel mee als je voor vestiging Utrecht gaat werken en in het bijzonder Mark .

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
- afspraken niet nakomen
- geen verantwoordelijkheid nemen
- ongeregeld zooitje
- een Mark vriendelijk bedrijf

Bart beveelt Unique NIET aan bij vrienden/bekenden

Schrijf ook een review over Unique

  • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers


Ja, ik zou Unique aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou Unique aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek Unique