Nieuwste Reviews

PagePersonnel - Té mooie praatjes

0

Review:
Ik werd gebeld dat ze mijn CV online hadden gevonden en mij wel eens wilde spreken. Mijn profiel zou wel eens kunnen passen bij veel opdrachten die zij binnen kregen. Beetje sceptisch gezien de slechte ervaringen, toch besloten maar eens langs te gaan. Mooie babbels, typisch smooth persoon die je verwacht. Type autoverkoper!

Hij had nu niks, net vervuld maar ging het even met het team bespreken en ze zouden mij in het archief houden. Ga vooral ook zelf verder zoeken was de tip... Toen dacht ik echte tijdverspilling weer. Toch belde hij een kleine week later dat hij al iets voor mij had. Er werd mij door zowel de jongen van Page Personnel als door het bedrijf verteld dat het ging om een halfjaar contract. Ik had vooraf aangegeven geen interesse te hebben in uitzendwerk of tijdelijke projectbasis. Nee dit was echt een halfjaarcontract!

Toen ik aangenomen was en het contract opgestuurd kreeg bleek het gewoon uitzendbasis via PagePersonnel. Contract dat elk moment gestopt kon worden. Ik heb aangegeven hier geen interesse in te hebben en voelde mij beetje voor de gek gehouden. Toen kwamen de praatjes dat het wel goed kwam, al meer mensen via hun bij dat bedrijf werkte en het bedrijf neemt je hierna gewoon in dienst.

Na wat twijfelen heb ik op een gegeven moment toch bedankt. Opeens kon er toen wellicht wel besproken worden om direct bij het bedrijf zelf in dienst te gaan. Dit heb ik ook bedankt. Er waren te veel "afwijkende" factoren die mij besloten voor een andere baan te gaan.

PP vertelde totaal ander verhaal over het ontstaan van de functie dan het bedrijf zelf. Er zou iemand weg gaan, functie kwam vrij. Volgens het bedrijf was het juist een nieuwe functie en van de voorganger is in 2014 afscheid genomen.

Ook gek verhaal waarom het bedrijf zelf ook mensen zocht en een aantal functies via een wervingsbureau. De functies die nu via PP waren vervuld zouden volgens mijn PP contactpersoon waarschijnlijk wel vast in dienst komen. Het bedrijf vertelde mij juist weer dat er momenteel gekeken werd wat ze met deze mensen gingen doen i.v.m. einde project. Alle functies die vanuit een bureau werden ingevuld waren toevallig allemaal projectbasis die "waarschijnlijk" nog wel verlenging kregen.

Ik ben geen gekke henkie. Te veel risico en heeft te veel tijd gekost. Als er vanaf het begin open kaart was gespeeld had ik het serieus in overweging genomen. Nu door het steeds verzwijgen van zaken was het te onbetrouwbaar voor mij. Precies waarom ik niet in dit soort bedrijven geloof.

Mijn harde eis was geen projectbasis, minimaal halfjaar liefst jaarcontract. Waarom ze dit nu zo nodig moesten verzwijgen en hoopte dat ik de uitzendovereenkomst snel zou tekenen snap ik niet? Ik moest namelijk zelf vragen hoe het zat ook dat werd niet toegelicht.

Mijn tip: zoek zelf lekker verder en ga direct bij een bedrijf in dienst! Tussenpersoon geeft alleen maar onnodige ruis.

Sterke punten:
Vlotte babbel, gevoel alsof je een auto gaat kopen

Zwakke punten:
Oneerlijk en onduidelijk, bewust dingen achterhouden, magere communicatie: PP contactpersoon liet mij niet uitpraten, praten zelf heel graag.

Timing - Slecht kerseneten met Timing

0

Review:
Timing belooft van alles, komt deze echter niet na zelfs over het salaris.
Laat mensen werken in een onverwarmde, vochtige en tochtige werkruimte.
Hanteert hoge werkdruk, acht de opdrachtgever geloofwaardiger dan hun eigen mensen en laat hun mensen met een trauma alleen achter.
Er waren bedreigingen op de werkvloer waarvoor de politie werd ingeschakeld

Sterke punten:
Sommige collega's

Zwakke punten:
Al het andere

Toon beveelt Timing NIET aan bij vrienden/bekenden

Randstad - Randstad beoordeling

0

Review:
Randstad niet te vreden
Komt belofdes al 3x niet naaa

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Belofdes niet nakomen.
Duurt allemaal lang

Chiel beveelt Randstad NIET aan bij vrienden/bekenden

YoungCapital - Rommelig bij Young Capital

0

Review:
Ik werk inmiddels bijna 1 1/2 jaar voor een bedrijf dat personeel via Young Capital krijgt.
Recruiters zijn inderdaad passanten en hebben weinig kennis van zaken
Je moet regelmatig achter je uren aan bellen.
Salarisstroken komen te laat en kloppen niet. Je hebt regelmatig verschillende netto uurlonen
Ene jaar vakantiegeld met inhouding van 10% en andere jaar inhouding van 45 %.... Ja dat krijg je terug bij je aangifte IB...jaja.
Betaling niet altijd op dezelfde dag van de week of gewoon enkele weken helemaal niet.
Als je belt met kantoor met vragen mbt. salarisbetaling en salarisstroken verwijzen ze je door naar Recruiter. Alsof die daar verstand van heeft.

Sterke punten:
geen

Zwakke punten:
Rommelige administratie en salarisafhandeling

Mark beveelt YoungCapital NIET aan bij vrienden/bekenden

XL Studenten Uitzendbureau - Snel geholpen

0

Review:
Ik ben gaan studeren en ik zocht een bijbaan voor naast mijn studie. Ik heb via XL een leuke bijbaan gevonden. Ze hebben mij goed geholpen.

Sterke punten:
Snel een bijbaan kunnen krijgen

XL Studenten Uitzendbureau - Beste buro in Amsterdam

0

Review:
Eindelijk een buro waar ik goed kon werken. Ook die personeel is aardig.

Ik begrijp ook die uitbetalingsklachten van somigen. Als ze jou niet uitbetalen krijgen ze ook geen geld. Dus daar hebben ze niets aan. Ze betalen eerst mij en jou en sturen dan een rekening naar de klant. Betalen ze niet dan heb je geen werkbriefje ingeleverd.

Sterke punten:
Eerlijk.

Zwakke punten:
Niet.

Khalid beveelt XL Studenten Uitzendbureau aan bij vrienden/bekenden

XL Studenten Uitzendbureau - Gewoon prima!

0

Review:
Heb mijn hele studie voor ze gewerkt. Soms wat meer en soms wat minder.
Wel eens mijn salaris een weekje later gehad, maar dit geven ze ook van tevoren aan. Normaal krijg je ook 1 keer per maand salaris... dus tsja..

Sterke punten:
Leuke mensen en heel veel verschillende klussen.

Zwakke punten:
Het is een uitzendbureau.

Willem beveelt XL Studenten Uitzendbureau aan bij vrienden/bekenden

KGU Recruitment - verbazing

0

Review:
deze review is voor een vriend van mij. er werd gebeld dat er 2 vacatures en 2 sollicitanten waren bij een bepaald bedrijf, er zou contact opgenomen worden voor de datum en tijd van het sollicitatiegesprek. Na een paar dagen niets gehoord te hebben heeft mijn vriend uiteindelijk zelf gebeld met het uitzendbureau ( meerdere keren geprobeerd, maar degene die bezig was met deze vacatures was of in bespreking, of niet aanwezig , wat al vreemd is, jullie willen toch mensen aan het werk helpen om er zelf ook goed aan te verdienen, toch?) om vervolgens te vernemen dat beide vacatures al ingevuld waren, dit is niet de eerste keer dat zoiets gebeurd. En vooral wanneer je dringend werk nodig hebt erg teleurstellend, tussenpersonen zijn slecht bereikbaar, bij afwezigheid kan geen een collega waarnemen en om onduidelijke redenen is een vacature ineens "on hold" of al voorzien.... Weinig vertrouwen in het vinden van werk via KGU ( en niet alleen dit uitzendbureau,dit gebeurd bij het gros van de "aanbieders, bemiddelaars... tegenwoordig, helaas)

Sterke punten:
beloftes

Zwakke punten:
slecht bereikbaar, afhankelijk zijn van 1 contactpersoon ( die dus niet of slecht te bereiken is) vacatures zijn ineens "on hold"?! wat is dat? on hold?
er word meer belooft dan waargemaakt, elke keer weer wordt gezegd dat er een vacature is, maar na 10x bellen om te vragen wanneer je op sollicitatiegesprek kan komen is de vacature ineens opgelost, verdwenen of voorzien.....
Het is dat je als werkzoekende afhankelijk bent van dit soort bureaus, maar dit is geen aanrader.

Walters People - Slechte organisatie

0

Review:
Maken afspraken die ze nimmer nakomen. Gesprekken voeren zonder iets te kunnen betekenen. Ondanks enthousiasme, nooit meer van zicht laten horen.

Klopte bedrijf. Puur database vullen.

Sterke punten:
Geen sterke punten.

Zwakke punten:
Puur oplichterij.

K. Van ess beveelt Walters People NIET aan bij vrienden/bekenden

XL Studenten Uitzendbureau - Belachelijke samenwerking

0

Review:
Ik zag een super leuke vacature bij XLuitzendbureau, waar ik meer ervaring kon op doen voor als ik mijn 'hbo-social work' diploma zou behalen. Heel fijn, want als je rechtstreeks bij instellingen solliciteert, kom je er meestal niet doorheen, omdat je nog geen diploma hebt.

Ik werd na het solliciteren snel teruggebeld en ingepland voor een gesprek en zelfs al snel ingepland voor een dienst. Mijn geluk kon niet op, dacht ik nog!

Ik reageerde dagelijks op de diensten die beschikbaar waren in de flexpool en kon dus ook veel uren maken. Ik leerde veel van de instellingen en deed het ook met plezier.

Tot het moment van de uitbetalingen.. Ik kreeg veel te weinig uren uitbetaald. Een foutje is menselijk, dus het maakte mij niet erg veel uit en dacht bij mijzelf: ik bel ze wel! Nou.. succes ermee. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Je mails worden niet of onzinnig beantwoord. Telefonisch word je afgewimpeld (door 1 van de medewerkers zelfs ASOCIAAL behandeld). Diegene over de loonvragen is zogenaamd telkens 'net' in gesprek. Zelfs tijdens het ingeplande "loonvragen uurtje" (elke maandag tussen 11-12 uur) kan je ineens niemand bereiken. Nu had ik het geluk dat mijn contactpersoon een hele lieve meid is en zij erachteraan ging. Uiteindelijk opgelost. Ik dacht het zou wel.. en maakte gewoon weer wat uren. En ja hoor, het was weer raak 4 weken later en nog weer geen uitbetaling (tot heden nog niet overigens). Tot mijn schrik las ik toen de reviews op internet. Ik heb mij uitgeschreven en ben nog hard achter mijn geld aan. Ben benieuwd of ik dit dan toch echt volgende week eindelijk vervang.. ;)

Sterke punten:
- Leuke diensten

Zwakke punten:
- Afwimpelen aan de telefoon
- Van het kastje naar de muur sturen
- Te laat of te weinig uitbetalen of HELEMAAL NIET

Anonidm beveelt XL Studenten Uitzendbureau NIET aan bij vrienden/bekenden