Start People ontdekt, ontwikkelt en begeleidt talent. Onze missie is om werkzoekenden te helpen aan een baan die past bij hun mogelijkheden en ambities en tegelijkertijd leveren wij onze opdrachtgevers goede en gemotiveerde medewerkers op het juiste moment. Zo ontwikkelen wij talent en voegen wij waarde toe aan organisaties. Met onze professionele dienstverlening en persoonlijke benadering overtreffen wij voortdurend de verwachtingen van onze werkzoekenden en opdrachtgevers.

Start People Reviews

  Waardeloos

  Na een paar keer gesolliciteerd te hebben op vacatures voor o.a. de politie krijg je een automatische e-mail terug met de tekst: “ We beoordelen je sollicitatie en nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.” Je hoort nooit meer iets. Een kwalijke zaak aangezien de politie zelf op hun website doorverwijst naar Start People voor openstaande vacatures. Aangezien Start People het kennelijk niet interesseert dat mensen interesse hebben in een baan, en o.a. de politie ter goede trouw is om hun werving en selectie uit handen te geven bij dit bureau, heb ik henzelf maar een brief geschreven met mijn algemene bevindingen. Ook zij waren not-amused en waren niet op de hoogte dat mensen helemaal geen reactie ontvangen. Gezien het aantal klachten op meerdere websites en de lage waarderingen aan deze organisatie is het misschien een goed moment om hand in eigen boezem te steken en een onderzoek te starten waar het nu elke keer mis gaat. Het mag duidelijk zijn dat je zo niet met mensen omgaat.

  Zwakke punten
  Communicatie

  Afrader!!

  Gewoon een onbetrouwbare uitzendbureau

  Sterke punten
  Geen sterke punten

  Zwakke punten
  Justina, jade, Barbera… Slechte uitzendbureau. Uitbetalen niet op tijd. Respectloos. Liegen. afrader

  Goede ervaring

  3 maanden voor gewerkt via start People Rotterdam top behandeld door Pim en z'n collega's

  Sterke punten
  Afspraken

  Zwakke punten
  Soms lang wachten op antwoord

  Een lachertje

  Zoals de titel al zei.. als je je bij start people aanmeld voor een bepaalde sector, neem in dit geval de bouwsector. Zetten ze je in als afwasser. Voor Start People ben je een nummer waar ze hoe dan ook geld aan gaan verdienen en maakt niet uit hoe. Liever achter de rug om dan er een eerlijke zaak van te maken.. triestig!

  Zwakke punten
  Onbetrouwbaar

  Shakkeren qua feestdagen

  Hun werknemers behandelen als een vod

  Ook slachtoffer van Start?

  https://www.facebook.com/groups/2001482326907490/?ref=share

  Geen communicatie en overleg

  Ze hebben voordat ik op gesprek ben gegaan contact opgenomen met mijn oude werkgever, zonder dit met mij te overleggen. Ik heb zelf dus niet aangeven wie ze konden bellen als referentie. Dit is natuurlijk niet zoals het hoort te gaan.

  Sterke punten
  Niet. Ben niet verder met ze in gesprek gegaan

  Overtreden van regels

  Ik zou twee keer over gebeld worden, maar ik ben niet gebeld. Zelf maar contact opgenomen. Negen dagen later stond er een gesprek gepland. Ben toen contact gaan zoeken met een ander uitzendbureau, de volgende dag al op gesprek en had binnen 2 dagen een baan. SP heeft met mij nog contact gezocht na een aantal weken of ik nog interesse had. Ik dacht een gesprek kan nooit kwaad. SP heeft toen contact opgenomen met toen mijn Teamleider van toen mijn huidige baan. Je snapt wel dat SP het mij behoorlijk lastig heeft gemaakt. Ik heb SP vriendelijk bedankt! Ze overtreden de regels en zelfs wettelijke regels.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Lees de review

  Zeer slecht uitzendbureau

  Mijn ervaring met start people is uitermate slecht kunnen vragen niet goed beantwoorden .

  Komen afspraken niet na wat in de advertentie staat

  Betalen liefst het minimum jeugdloon.

  Bij weggaan of ziekte keren ze na 6 weken uit(zie maar hoe je je redt)

  Als je voor hun werkt ben je de beste maar niet te veel zeuren want dan ben je lastig en doen ze niets voor je.

  Kortom dit uitzendbureau is de sechtse waar je maar voor kan werken geen aanrader dus.

  Sterke punten
  Zijn geen sterke punten

  Zwakke punten
  Alleen maar zwakke punten

  10 jaar gewerkt; altijd gezeik

  Overheid gaat altijd voor StartPeople, want goedkoopste detacheerder. In de afgelopen 10 jaar drie maal bij verschillende werkgevers gewerkt en ALTIJD gedonder…  Contracten niet op orde, met inschakelen advocaat van mijn kant opeens WEL reactie van StartPeople).  Klachten wordt niet opgepakt, tussentijdse voortgangsgesprekken worden continue verplaatst, kennis en kunde van begeleiders zijn non-existent en als klap op de vuurpijl moet je als gedetacheerde ook nog eens het geklaag van de intercedenten aanhoren mbt werkdruk, te grote portfolio en onredelijke bedrijfscultuur.  Mijd deze organisatie en bespaar veel leed!

  Geen gehoor

  Ontzettend slecht met communiceren of beter gezegd er is helemaal geen communicatie! Meerdere partijen zijn meermaals bezig geweest tot contact. KANSLOOS

  Sterke punten
  Hun eigen zakken vullen

  Zwakke punten
  Alles?

  Slechte ervaring

  Discrimineren,

  Solliciteren voor een job, krijg je een mailtje dat uw profiel niet voldoet ...

  Niet eens een gesprek met het bedrijf regelen. Good job! 👍

  Sterke punten
  Reageren

  Zwakke punten
  De moeite zit er niet in.

  Beoordelen volgens uw cv zonder gesprek te hebben gevoerd, ... kan blijven doorgaan

  In interim dat ik niemand zou aanraden

  Mijn ervaring met interim kantoors is er geen slechtere dan startpeople, gewordt als een nummer behandeld en ze kiezen selectief mensen uit naar hun profiel of eerder naar hun wens, en als je specifieke naar een vacature vraagt geven ze u de slechtste vacature wat ze kunnen geven ik snap heel goed waarom er zoveel werklozen er zijn, voor mij is het geen ster waard! Om te beginnen vindt ik dat deze interim iedereen gelijk aardig mensen behandelen om te beginnen, en ik ben niet de enigste met zo zulke ervaring

  Sterke punten
  Dat ze optijd betalen

  Zwakke punten
  Onvriendelijk, onmenswaardig

  Waardeloos

  Geen reactie op mijn sollicitaties, meerdere malen gebeld, niet de juiste persoon aan de telefoon, vervolgens belt men niet terug. Blijven bellen waardoor je toch met de sollicitatieprocedure meedoet. Vervolgens niets meer horen. Doordat je personeel kent van het bedrijf waar je hebt gesolliciteerd en hen vraagt hoe het met de sollicitatie procedure staat, er achter komt dat jij het niet bent geworden. Start had mij daarover moeten informeren. Nooit gebeurd. Medewerkers van Start hebben niet het fatsoen je hiervan op de hoogte te stellen.

  Waardeloos uitzendbureau!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Onprofessioneel

  Moeizaam contact

  Fout en geen informatie geven

  Kastje naar de muur

  Verantwoordelijkheid afschuiven

  Slecht

  Dit is 1 van de slechtste uitzend bureaus waar ik heb gewerkt. Ze helpen je nooit met vragne of je krijgt weken later pas een reactie.

  Zwakke punten
  -reageren nooit of laat.

  - geen interessen in uitzendkrachten.

  - weten 95% van de tijd geen antwoord op je vraag.

  Betreft uitbetaling

  Na bijna maand werken en ontslagen heb ik niet me volledige salaris ontvangen.

  Ik bel constant terug waar het blijft omdat ik zonder inkomen zit.

  Maar helaas geen hart hebben deze uitzendbureau.

  Iedere keer beloven ze me uit te betalen op een vrijdag. Maar nog steeds niks van gekomen ook berekening van wat ik ga krijgen klopt niet.

  Ik wordt hier zo moe van.

  Ik stap op en neem advocaat voor mijn recht!!

  Ik raad niemand aan om bij dit uitzendbureau in te schrijven!!

  Ongeloofwaardig

  Als senior ben ik op- en top medewerkster geweest voor het IND en ook nog 2 x beëdigd. De asielaanvragen lopen torenhoog op. In vacature staat THUISWERKEN is misschien mogelijk en bovendien kun je gaan werken op locaties verdeeld over heel Nederland. Antwoord Start People is NEE!!!! Alleen werken op locatie Utrecht en geen vragen verder stellen. Ook leuk dat je na je sollicitatie hebt doorgestuurd dat je geen bevestigingsmail ontvangt en na 3x bellen pas iemand aan de lijn krijgt die er IETS meer van weet betreffende de vacature. Dat de IND met Start People in zee is gegaan vind ik ongeloofwaardig.

  Sterke punten
  Geen.

  Zwakke punten
  Niet bekwaam.

  kastje-muurverhaal

  gesolliciteerd, ja ik mag beginnen. kosten gemaakt voor vog. 2 dagen voor start (startdatum is al 1 week bekend) nog geen overeenkomst. opdrachtgever ziet van opdracht af omdat er niet snel genoeg naar hun zin gereageerd is op mail. declareren kosten vog is een ramp: dat kon volgens medewerkster via bepaald mailadres. vervolgens: nee dat kan niet via dit mailadres, je moet eerst overeenkomst tekenen en loonheffing tekenen (ja, maar baan ging toch niet door?), ok, overeenkomst en loonheffing getekend (systeem gaf problemen en dat lag volgens medewerkster alleen aan mij). nee, declaratie kon nog niet ingediend worden. inderdaad, medewerkster zegt dat dat inderdaad niet kan via tekenen van overeenkomst en loonheffing, maar dat dat ook via eerder genoemd mailadres kan en dat ik daar op gewezen was. toedeloe hoor: 3 weken verder en dan zeggen dat ook gewoon mailen kan terwijl eerst keihard gezegd werd dat dat niet kon. conclusie: men wil niet betalen. maar advocaat ingeschakeld.

  Sterke punten
  mensen aan het lijntje houden, kastje-muurhouding, niet betalen en de schuld daarvan aan de persoon zelf geven terwijl er fouten in het systeem zitten

  Zwakke punten
  fatsoen

  Te weinig loon ontvangen

  Door een wijziging heb ik (en meerdere collega's) recht op een nabetaling. Ongeveer 2500 bruto over een periode van meer dan een jaar! Belofte na belofte, geen reactie en nog steeds geen geld!

  Zwakke punten
  Reageren niet als je mailt of belt. Houden zich niet aan afspraken.

  Onbetrouwbaar

  CV en in sollicitatiegesprek veel persoonlijke zaken besproken voor nieuwe baan.

  Medewerkster zou contact opnemen. Getracht haar steeds te bereiken. Meldde zich ziek zou terugbellen na het weekend; niets meer gehoord. geen mail geen app. Wordt van het kastje naar de muur gestuurd.

  Niemand die je kan helpen.

  Sterke punten
  Mooie advertenties plaatsen. Dat ze het voor elkaar hebben gekregen in de top 5 te staan.

  Goed zijn in mooie praatjes en valse beloften voor de goedgelovigen.

  Echt slecht

  De vacature zag er belovend uit thuiswerk, callcenter voor de Vlaamse Overheid. 1 dag opleiding op het kantoor zelf daarna thuiswerk. Ik heb momenteel problemen met mijn vervoer en de bus is een uur stappen van bij mij dus ik dacht ik soliciteer.

  Nu krijg ik de meest onvriendelijke vrouw aan de lijn die vraagt naar mijn motivatie. Ik zeg dat ik graag mensen verder help, dat ik al ervaring heb en ik ben klantgericht. Het thuiswerk is ook goed net omdat ik geen vervoer heb momenteel.

  Krijg ik het antwoord dat ik niet empathisch ingesteld ben want het thusiwerken zou geen motivatie zou mogen zijn voor het aanpakken van deze job. Ze vertelde me dan ineens op de meest onvriendelijke toon dat het helemaal geen thuiswerk zal zijn en dat de opleiding 4 weken duurt.

  Ik heb uiteindelijk gewoon afgelegd omdat ik een beetje te veel respect heb voor mezelf om dit nog langer aan te hoeven horen.

  Sterke punten
  Geen, zelfs terugbellen was er te veel aan blijkbaar.

  Zwakke punten
  Veelbelovende vacatures die in realiteit niets voorstellen.

  Ga aub niet in zee met dit uitzendbureau!

  Bij dit uitzendbureau moet je werkelijk achter elk wissewasje aan gaan, ze doen helemaal niks voor je! Ook als je belt met een vraag, kunnen ze deze nooit gelijk beantwoorden maar word je terug gebeld... dit gebeurt werkelijk nooit dus dan bel je zelf weer terug om vervolgens weer hetzelfde terugbel verhaal aan te horen waardoor je uiteindelijk gewoon nooit antwoorden krijgt.

  Kut uitzendbureau

  Kut uitzendbureau. Belt niet terug zoals afgesproken. Je krijgt moeilijk contact met deze mensen. Mensen achter de telefoon zijn oerdom, weten niet waar ze het over hebben. Sturen je klakkeloos door naar een ander, terwijl ze geen idee hebben of dit juist is> daarna sta je rustig in de wacht voor 5min. terwijl er niemand aan de andere kant opneemt. (Ondertussen volgende medewerker verteld dat deze mogelijkheid complete onzin is)

  Basically: knowledge van een fucking drol.

  Heel slecht bedrijf.

  Echt zeker niet aan te raden.

  Erger me rot na achter alles aan te lopen vissen....!!!!!! BAH

  Sterke punten
  1man was wel behulpzaam

  Zwakke punten
  Alle wijven aan de lijn hebben mij met precies niks geholpen.

  Klote uitzendbureau

  Niet bereikbaar

  Niet behulpzaam

  0 empathie

  Roekeloos

  Slordig  Kan oneindig doorgaan.....!!!!!

  Afspraken niet nakomen

  Begon leuk, mooie vacature, op gereageerd, mocht op gesprek komen bij het bedrijf. Inhoud van de vacature kwam totaal niet overeen met de daadwerkelijke baan. Baan gekregen, mondeling akkoord over het uurloon. Gevraagd naar de CAO. Puntje bij paaltje...er wordt gewerkt met 2 CAO's wat niet verteld is. Moest de arbeidsovereenkomst tekenen, totaal ander uurloon!! Geen reiskosten, want dat hoorde er niet bij als je op 1 plek werkt...

  De recruiter vertelde dat zij het wel een goed loon vonden, dus eigenlijk wat zeur ik nou?! Mijn huidige loon is hoger dan wat er op papier staat, daarbij heb ik nu reiskosten en een 13e maand extra. Volgens de recruiter is het normaal dat je bij een nieuwe baan loon inlevert. Twee dagen geleden zouden ze telefonisch contact opnemen voor de afhandeling. Tot vandaag nog niets gehoord. Ik voel me opgelicht door het uitzendbureau!

  Sterke punten
  Vlotte babbel, mooie sprookjes bedenken

  Zwakke punten
  Slechte communicatie

  Niet nakomen van afspraken

  Incassobureau

  Aan het begin geen probleem gehad met startpeople. Echter betalen ze niet het wettelijke bedrag netjes uit. In mijn CAO stond opgenomen dat ik recht had op extra overwerk-geld en toeslagen bij late diensten. Dit is nooit uitbetaald. WAT HET MEEST KWALIJKE IS: Na mijn dienstverband is beeindigd is er 5 maanden nadat mijn dienstverband is afgelopen, zonder uitleg, een incassobureau naar mij toegestuurd. Geen uitleg waar dit bedrag voor is bedoeld of waar dit bedrag op is gebaseerd. Erg kwalijk en zeer onprofessioneel. Mijn advies is om een ander uitzendbureau te kiezen, slechter kan niet. Als ik minder sterren had kunnen geven, had ik ze nog minder beoordeeld.

  Zwakke punten
  Zomaar een incassobureau sturen zonder vooraf contact op te nemen

  Niet uitbetalen wettelijk CAO-loon, toeslagen etc.

  Slecht slecht alleen slecht

  Ze betalen je maar halve tijd uit je gaat van 5 naar 0 dagen werk je zit ziek thuis ze gooien je eruit en doen alles om je te beschuldigen ondertussen ziek en 50 km van huis Af toch de spullen komen inleveren al ben je zo ziek dat je geen auto kan instappen anders ben je je €120 borg kwijt bedankt voor de ellende en o ja ze zijn bijna niet te bereiken huppelkutjes uit leerdam

  Sterke punten
  Niks

  Zwakke punten
  Alles


Bezoek Start People

Schrijf je eigen review