Start People ontdekt, ontwikkelt en begeleidt talent. Onze missie is om werkzoekenden te helpen aan een baan die past bij hun mogelijkheden en ambities en tegelijkertijd leveren wij onze opdrachtgevers goede en gemotiveerde medewerkers op het juiste moment. Zo ontwikkelen wij talent en voegen wij waarde toe aan organisaties. Met onze professionele dienstverlening en persoonlijke benadering overtreffen wij voortdurend de verwachtingen van onze werkzoekenden en opdrachtgevers.

Start People Reviews

  10 jaar gewerkt; altijd gezeik

  Overheid gaat altijd voor StartPeople, want goedkoopste detacheerder. In de afgelopen 10 jaar drie maal bij verschillende werkgevers gewerkt en ALTIJD gedonder…

  Contracten niet op orde, met inschakelen advocaat van mijn kant opeens WEL reactie van StartPeople).

  Klachten wordt niet opgepakt, tussentijdse voortgangsgesprekken worden continue verplaatst, kennis en kunde van begeleiders zijn non-existent en als klap op de vuurpijl moet je als gedetacheerde ook nog eens het geklaag van de intercedenten aanhoren mbt werkdruk, te grote portfolio en onredelijke bedrijfscultuur.

  Mijd deze organisatie en bespaar veel leed!

  Geen gehoor

  Ontzettend slecht met communiceren of beter gezegd er is helemaal geen communicatie! Meerdere partijen zijn meermaals bezig geweest tot contact. KANSLOOS

  Sterke punten
  Hun eigen zakken vullen

  Zwakke punten
  Alles?

  Slechte ervaring

  Discrimineren,
  Solliciteren voor een job, krijg je een mailtje dat uw profiel niet voldoet ...
  Niet eens een gesprek met het bedrijf regelen. Good job! 👍

  Sterke punten
  Reageren

  Zwakke punten
  De moeite zit er niet in.
  Beoordelen volgens uw cv zonder gesprek te hebben gevoerd, ... kan blijven doorgaan

  In interim dat ik niemand zou aanraden

  Mijn ervaring met interim kantoors is er geen slechtere dan startpeople, gewordt als een nummer behandeld en ze kiezen selectief mensen uit naar hun profiel of eerder naar hun wens, en als je specifieke naar een vacature vraagt geven ze u de slechtste vacature wat ze kunnen geven ik snap heel goed waarom er zoveel werklozen er zijn, voor mij is het geen ster waard! Om te beginnen vindt ik dat deze interim iedereen gelijk aardig mensen behandelen om te beginnen, en ik ben niet de enigste met zo zulke ervaring

  Sterke punten
  Dat ze optijd betalen

  Zwakke punten
  Onvriendelijk, onmenswaardig

  Waardeloos

  Geen reactie op mijn sollicitaties, meerdere malen gebeld, niet de juiste persoon aan de telefoon, vervolgens belt men niet terug. Blijven bellen waardoor je toch met de sollicitatieprocedure meedoet. Vervolgens niets meer horen. Doordat je personeel kent van het bedrijf waar je hebt gesolliciteerd en hen vraagt hoe het met de sollicitatie procedure staat, er achter komt dat jij het niet bent geworden. Start had mij daarover moeten informeren. Nooit gebeurd. Medewerkers van Start hebben niet het fatsoen je hiervan op de hoogte te stellen.
  Waardeloos uitzendbureau!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Onprofessioneel
  Moeizaam contact
  Fout en geen informatie geven
  Kastje naar de muur
  Verantwoordelijkheid afschuiven

  Slecht

  Dit is 1 van de slechtste uitzend bureaus waar ik heb gewerkt. Ze helpen je nooit met vragne of je krijgt weken later pas een reactie.

  Zwakke punten
  -reageren nooit of laat.
  - geen interessen in uitzendkrachten.
  - weten 95% van de tijd geen antwoord op je vraag.

  Betreft uitbetaling

  Na bijna maand werken en ontslagen heb ik niet me volledige salaris ontvangen.
  Ik bel constant terug waar het blijft omdat ik zonder inkomen zit.
  Maar helaas geen hart hebben deze uitzendbureau.
  Iedere keer beloven ze me uit te betalen op een vrijdag. Maar nog steeds niks van gekomen ook berekening van wat ik ga krijgen klopt niet.
  Ik wordt hier zo moe van.
  Ik stap op en neem advocaat voor mijn recht!!
  Ik raad niemand aan om bij dit uitzendbureau in te schrijven!!

  Ongeloofwaardig

  Als senior ben ik op- en top medewerkster geweest voor het IND en ook nog 2 x beëdigd. De asielaanvragen lopen torenhoog op. In vacature staat THUISWERKEN is misschien mogelijk en bovendien kun je gaan werken op locaties verdeeld over heel Nederland. Antwoord Start People is NEE!!!! Alleen werken op locatie Utrecht en geen vragen verder stellen. Ook leuk dat je na je sollicitatie hebt doorgestuurd dat je geen bevestigingsmail ontvangt en na 3x bellen pas iemand aan de lijn krijgt die er IETS meer van weet betreffende de vacature. Dat de IND met Start People in zee is gegaan vind ik ongeloofwaardig.

  Sterke punten
  Geen.

  Zwakke punten
  Niet bekwaam.

  kastje-muurverhaal

  gesolliciteerd, ja ik mag beginnen. kosten gemaakt voor vog. 2 dagen voor start (startdatum is al 1 week bekend) nog geen overeenkomst. opdrachtgever ziet van opdracht af omdat er niet snel genoeg naar hun zin gereageerd is op mail. declareren kosten vog is een ramp: dat kon volgens medewerkster via bepaald mailadres. vervolgens: nee dat kan niet via dit mailadres, je moet eerst overeenkomst tekenen en loonheffing tekenen (ja, maar baan ging toch niet door?), ok, overeenkomst en loonheffing getekend (systeem gaf problemen en dat lag volgens medewerkster alleen aan mij). nee, declaratie kon nog niet ingediend worden. inderdaad, medewerkster zegt dat dat inderdaad niet kan via tekenen van overeenkomst en loonheffing, maar dat dat ook via eerder genoemd mailadres kan en dat ik daar op gewezen was. toedeloe hoor: 3 weken verder en dan zeggen dat ook gewoon mailen kan terwijl eerst keihard gezegd werd dat dat niet kon. conclusie: men wil niet betalen. maar advocaat ingeschakeld.

  Sterke punten
  mensen aan het lijntje houden, kastje-muurhouding, niet betalen en de schuld daarvan aan de persoon zelf geven terwijl er fouten in het systeem zitten

  Zwakke punten
  fatsoen

  Te weinig loon ontvangen

  Door een wijziging heb ik (en meerdere collega's) recht op een nabetaling. Ongeveer 2500 bruto over een periode van meer dan een jaar! Belofte na belofte, geen reactie en nog steeds geen geld!

  Zwakke punten
  Reageren niet als je mailt of belt. Houden zich niet aan afspraken.

  Onbetrouwbaar

  CV en in sollicitatiegesprek veel persoonlijke zaken besproken voor nieuwe baan.
  Medewerkster zou contact opnemen. Getracht haar steeds te bereiken. Meldde zich ziek zou terugbellen na het weekend; niets meer gehoord. geen mail geen app. Wordt van het kastje naar de muur gestuurd.
  Niemand die je kan helpen.

  Sterke punten
  Mooie advertenties plaatsen. Dat ze het voor elkaar hebben gekregen in de top 5 te staan.
  Goed zijn in mooie praatjes en valse beloften voor de goedgelovigen.

  Echt slecht

  De vacature zag er belovend uit thuiswerk, callcenter voor de Vlaamse Overheid. 1 dag opleiding op het kantoor zelf daarna thuiswerk. Ik heb momenteel problemen met mijn vervoer en de bus is een uur stappen van bij mij dus ik dacht ik soliciteer.
  Nu krijg ik de meest onvriendelijke vrouw aan de lijn die vraagt naar mijn motivatie. Ik zeg dat ik graag mensen verder help, dat ik al ervaring heb en ik ben klantgericht. Het thuiswerk is ook goed net omdat ik geen vervoer heb momenteel.
  Krijg ik het antwoord dat ik niet empathisch ingesteld ben want het thusiwerken zou geen motivatie zou mogen zijn voor het aanpakken van deze job. Ze vertelde me dan ineens op de meest onvriendelijke toon dat het helemaal geen thuiswerk zal zijn en dat de opleiding 4 weken duurt.
  Ik heb uiteindelijk gewoon afgelegd omdat ik een beetje te veel respect heb voor mezelf om dit nog langer aan te hoeven horen.

  Sterke punten
  Geen, zelfs terugbellen was er te veel aan blijkbaar.

  Zwakke punten
  Veelbelovende vacatures die in realiteit niets voorstellen.

  Ga aub niet in zee met dit uitzendbureau!

  Bij dit uitzendbureau moet je werkelijk achter elk wissewasje aan gaan, ze doen helemaal niks voor je! Ook als je belt met een vraag, kunnen ze deze nooit gelijk beantwoorden maar word je terug gebeld... dit gebeurt werkelijk nooit dus dan bel je zelf weer terug om vervolgens weer hetzelfde terugbel verhaal aan te horen waardoor je uiteindelijk gewoon nooit antwoorden krijgt.

  Kut uitzendbureau

  Kut uitzendbureau. Belt niet terug zoals afgesproken. Je krijgt moeilijk contact met deze mensen. Mensen achter de telefoon zijn oerdom, weten niet waar ze het over hebben. Sturen je klakkeloos door naar een ander, terwijl ze geen idee hebben of dit juist is> daarna sta je rustig in de wacht voor 5min. terwijl er niemand aan de andere kant opneemt. (Ondertussen volgende medewerker verteld dat deze mogelijkheid complete onzin is)
  Basically: knowledge van een fucking drol.
  Heel slecht bedrijf.
  Echt zeker niet aan te raden.
  Erger me rot na achter alles aan te lopen vissen....!!!!!! BAH

  Sterke punten
  1man was wel behulpzaam

  Zwakke punten
  Alle wijven aan de lijn hebben mij met precies niks geholpen.
  Klote uitzendbureau
  Niet bereikbaar
  Niet behulpzaam
  0 empathie
  Roekeloos
  Slordig

  Kan oneindig doorgaan.....!!!!!

  Afspraken niet nakomen

  Begon leuk, mooie vacature, op gereageerd, mocht op gesprek komen bij het bedrijf. Inhoud van de vacature kwam totaal niet overeen met de daadwerkelijke baan. Baan gekregen, mondeling akkoord over het uurloon. Gevraagd naar de CAO. Puntje bij paaltje...er wordt gewerkt met 2 CAO's wat niet verteld is. Moest de arbeidsovereenkomst tekenen, totaal ander uurloon!! Geen reiskosten, want dat hoorde er niet bij als je op 1 plek werkt...
  De recruiter vertelde dat zij het wel een goed loon vonden, dus eigenlijk wat zeur ik nou?! Mijn huidige loon is hoger dan wat er op papier staat, daarbij heb ik nu reiskosten en een 13e maand extra. Volgens de recruiter is het normaal dat je bij een nieuwe baan loon inlevert. Twee dagen geleden zouden ze telefonisch contact opnemen voor de afhandeling. Tot vandaag nog niets gehoord. Ik voel me opgelicht door het uitzendbureau!

  Sterke punten
  Vlotte babbel, mooie sprookjes bedenken

  Zwakke punten
  Slechte communicatie
  Niet nakomen van afspraken

  Incassobureau

  Aan het begin geen probleem gehad met startpeople. Echter betalen ze niet het wettelijke bedrag netjes uit. In mijn CAO stond opgenomen dat ik recht had op extra overwerk-geld en toeslagen bij late diensten. Dit is nooit uitbetaald. WAT HET MEEST KWALIJKE IS: Na mijn dienstverband is beeindigd is er 5 maanden nadat mijn dienstverband is afgelopen, zonder uitleg, een incassobureau naar mij toegestuurd. Geen uitleg waar dit bedrag voor is bedoeld of waar dit bedrag op is gebaseerd. Erg kwalijk en zeer onprofessioneel. Mijn advies is om een ander uitzendbureau te kiezen, slechter kan niet. Als ik minder sterren had kunnen geven, had ik ze nog minder beoordeeld.

  Zwakke punten
  Zomaar een incassobureau sturen zonder vooraf contact op te nemen
  Niet uitbetalen wettelijk CAO-loon, toeslagen etc.

  Slecht slecht alleen slecht

  Ze betalen je maar halve tijd uit je gaat van 5 naar 0 dagen werk je zit ziek thuis ze gooien je eruit en doen alles om je te beschuldigen ondertussen ziek en 50 km van huis Af toch de spullen komen inleveren al ben je zo ziek dat je geen auto kan instappen anders ben je je €120 borg kwijt bedankt voor de ellende en o ja ze zijn bijna niet te bereiken huppelkutjes uit leerdam

  Sterke punten
  Niks

  Zwakke punten
  Alles

  slecht

  onbeleefd personeel, laat met uitbetalen, gebrek aan orde,...

  slecht

  .

  Slecht ongeorganiseerd, niet te bereiken uitzendburo

  Een hoop gedoe over de uitbetalingen . Vinden pas weken later plaats. Ook geen duidelijkheid over hoe de uren en declaraties in te vullen. Hulp hoef je ook niet te verwachten, want telefonisch zijn ze niet bereikbaar. Neemt gewoon niemand de telefoon op. Ze adviseren je te mailen maar in spoedgevallen te bellen. Nou..... bel maar tot je een ons weegt. En als je solliciteert op een vacature doen ze niks met je sollicitatie. Als je dan vraagt hoe het er mee zit zeggen ze doodleuk dat ze je sollicitatie niet hebben ontvangen. Daarna staat die die vacature weer op hun site, blijkt dat ze die niet hebben kunnen vervullen. Vraag je of je opnieuw moet reageren , zegt de collega dat het niet hoeft, dat ze jou sollicitatie wel gaan gebruiken. Vervolgens informeer je weer na 2 dagen of jou sollicitatie is ontvangen en zeggen ze: “ ik heb jou sollicitatie niet ontvangen, en kan hem nu niet meer indienen omdat de procedure ondertussen is gesloten”! Wat een uitzendburo! Ik zou zeggen, zoek liever een ander buro dan Start People!!

  Sterke punten
  Sorry, maar die heb ik niet

  Zwakke punten
  Reeds hierboven een paar genoemd

  Startpeople - Coca Cola gent

  heb 4 jaar lang via startpeople in coca cola gent gewerkt van december 2016 tot september 2020 als orderpicker en heftruckchauffeur. na 4 jaar interim nog steeds geen vast contract. coca cola gent overtreed samen met inhouse startpeople de sociale wetgeving ongelofelijk hard. 70 procent van in een fabriek van 400 mensen is interimmer of heeft tijdelijk contract. er worden 2 fabrieken gesloten coca cola hasselt en coca cola heppignies in totaal 132 mensen en wat geven ze in de plaats 8 vaste contractjes. op 10 jaar tijd zijn er in totaal 8 vaste contractjes uitgedeeld op gans de coca cola fabriek in gent !?!!?? en nog steeds zitten mensen te zeggen dat we die multinationals broodnodig hebben omdat ze anders vertrekken uit belgie. hallooooo multinationals hier houden kost ons meer dan dat ze vertrekken coca cola krijgt van de overheid 30 miljioen euro fiscale bonus elk jaar en daartegenover staat niet eens dat ze jobs moeten creeeren integendeel ze kopen volledige geautomatiseerde productie machines van het merk KRONOS aangestuurd via PLC language waardoor ze nog eens 60 vaste mensen buitensmijten om dan te vervangen door weeral een 15 tal interimmers die ze dan na 2 jaar terug vervangen met "vers vlees" en zo blijft de molen draaien. ze laten mensen 2 jaar op interim werken dan 2 tot 3x een tijdelijk contract en dan smijten ze u buiten en zeggen ze van je mag terugkomen maar via interim want u tijdelijk word niet verlengd ma ge moogt wel terugkomen via interim. sinds het jaar 2003 is het nog nooit zo erg geweest op de interimmarkt de nieuwe generatie is klansloos geworden. de "interim" is voor het leven geworden en ik hou mijn hart vast voor de toekomst want buiten de logistieke, bouw, horeca, administratief medewerker, en nog veel andere sectoren waar de interim markt actief is. zijn ze ze nog steeds verder aan het uitbreiden binnenkort zal alles interim worden wacht maar af al onze sociale bescherming die onze voorrouders gecreeert heeft zal weer verdwijnen. geschiedenis herhaalt zich keer op keer. BTW coca cola gent en startpeople zijn niet de enige ik werk nu in totaal al 9 jaar op interim voor coca cola werkte ik bij volvo cars en daar was het ook zo zelfs bij 5 andere bedrijven waar ik gewerkt heb was dit allemaal zo.

  Sterke punten
  niks

  Zwakke punten
  oplichters
  leugenaars
  betalen ziektedagen moeilijk uit
  beloven vast contract maar komen niet na
  overtreden sociale wetgeving samen met hun klant

  Low communication level, ignore from contact persons

  Since I announce about my pregnancy I got nothing but ignore from my contact person - EVERY SINGLE TIME WHEN I TRY TO CALL HER somebody else pick up the phone (or not eaven) and says that " she is at the meeting" and she will call me back - SHE NEWER EVER CALLED BACK - not eaven once.... Because of it all my paper- work pregnancy related was late or done wrong! This coused me a lot of hestle. I stopped working a bit earlier than maternity leave, because of healt issues- eaven this was reporter verry late to uvw... But when it was- I got confirmation from uvw that I have right to get ziektegeld 100% paid for 40 hours per week. Star people paid only for 35 hours... And again... When I called to ask then what is with that- they could not give me straight answer, and of course - my contact person was not available at the moment- she should call me back and SHE NEWER DID.

  Super disappointing...

  Worse experience that I ever had to compare with other agencies that I worked with...

  Sterke punten
  None

  Zwakke punten
  Communication, lots of mistakes with paper work/ salaries

  Slechte ervaring

  Ik zag een leuke vacature via Start People, de 'Solliciteer-button' werkt niet, de contactpersoon is moeilijk te vinden en uiteindelijk iemand van Start People gesproken die eenTerugbel-actie zou sturen naar genoemde contactpersoon. Ik word NIET teruggebeld. Is dit de dienstverlening van Start People??? Tevens bij het gedag zeggen is het van de kant van Start People: HéHé...!!
  Ik bedank voor verdere bemiddeling en ik wens Start People veel succes!

  Sterke punten
  nul

  Vreselijk slecht en oneerlijk

  Startpeople ontneemt je het recht om je ziek te melden. Ze beslissen zelf of je dit mag doen of niet! En als ze dus niet willen dat jeje ziekmeld dan word dit dus onbetaald verlof! Ook al is UWV het er niet mee eens en hoor jeje wel ziek te mogen melden. Daarbij controleer altijd goed je uren en je salaris. Dit is bij mij nog nooit een week goed gegaan!

  Sterke punten
  Zijn er niet

  Zwakke punten
  Eigenlijk alles wel.

  Vreselijk veel fouten

  Aangegeven wekelijks uitbetaald te willen worden na week 5 eindelijk een week uitbetaald. Wacht nog steed op de andere weken! Drie keer moeten zeggen dat er een overeenkomst niet in de portal staat. Vier verschillende overeenkomsten moeten tekenen voordat het pas juist was. Dubbele diensten worden niet goed verwerkt en krijgen geen rijkosten vergoeding. Je mailt met drie verschillende mensen die totaal niet met elkaar communiceren. Vreselijk bureau, nooit klachten gehad als loondienst medewerker totdat ik bij hun in Drachten terecht kwam. Hoe in vredesnaam kunnen ze er zo'n zootje van maken. Daar moeten ze toch zelf ook genoeg van hebben. Erg slecht, zeer ontevreden. Al wel 25 mailtjes moeten beantwoorden binnen 4 weken van ze. Krijg dus maar niet uitbetaald. Ga niet in zee met ze, teveel gedoe.

  Sterke punten
  Tot op heden geen

  Zwakke punten
  Onderlinge communicatie bij hun slecht
  Niet begrijpend kunnen lezen.
  Geen excuses aanbieden als ze fout zitten.
  Slordig met gegevens.
  Verkeerde documenten leveren.
  Erg dom


Bezoek Start People

Schrijf je eigen review