Alle vacatures op YoungCapital - YoungCapital.nl Ben jij op zoek naar interessante vacatures? YoungCapital biedt vacatures voor studenten, starters en young professionals in heel Nederland.

YoungCapital Reviews

  ongeorganiseerde rotzooi.

  uitgezonden door young capital bij postNL op de terbregseweg 300 in rotterdam kralingen nadat ik mijn rooster van youngcapital had gehad over de uren en werkdagen was het tijd om aan de slag tegaan in het distributiecentrum van postNL de eerste werknacht ruim een uur van te voor aanwezig ik had in de mail van youngcapital een nummer gekregen van een team leider genaamd dani ik zou dit nummer moeten bellen om aan te geven dat ik aanwezig was vervolgens zou ik worden opgehaald bij de hoofd ingang van postNL ik had het nummer meerdere malen geprobeerd te bereiken om aan te geven dat ik aanwezig was ik kreeg continu de voicemail zelf kon ik het pand niet in omdat ik geen pas of dergelijke had gekregen van youngcapital vervolgens maar binnengelaten door een medewerker die binnen het pand werkt eenmaal binnen een half uur staan wachten om na dat half uur opgemerkt te worden door een afdeling hoofd ik ben mee gelopen met mevrouw naar een klein kantoor midden in het postNL pand zonder eenige kennis making of werkelijke ID controle aan het werk gezet op de afdeling antwoord nummers (post sot-ere) op die afdeling werd ik ingewerkt door een medewerkster die weinig tot geen Nederlands kon spreken ik ben later die nacht naar het afdelingshoofd gegaan die me aan het werk heeft gezet bij die mevrouw om aan te geven dat ik mijn inwerk kracht zelde tot niet versta door haar gebroken Nederlands en dat ik het met deselect ie moeilijk vind om haar te begrijpen ook gaf ik aan dat ik het binnen het bedrijf zelf leuk vind maar de afdeling antwoordnummers lastig vind is er iets anders mogelijk zo als SMX het antwoord van het afdeling hoofd was
  ‘Dan heb je pech alles hier is met cijfers’ ik heb me hier verder niks van aangetrokken en ben maar weer aan het werk gegaan later die nacht door een andere aardige young capital collega die wel verstaanbaar was ingewerkt bij de afdeling antwoordnummers bij postNL samen zijn we op het besluit gekomen om ons uit te spreken over de ongeorganiseerde situatie binnen het bedrijf later die nacht samen naar het kleine kantoor gelopen om aan te kaarten wat er aan de hand was de young capital collage heeft zich onderweg naar het kleine kantoor bedacht omdat ze bang zou zijn voor de chagrijnige teamleiders ik ben uiteindelijk alleen het kantoor binnen gestapt waar ik meteen vies werd aangekeken voordat ik überhaupt mijn verhaal kon doen uiteindelijk uitgelegd dat ik deselect ie heb en van young capital had begrepen dat je dit soort dingen kan aangeven en dan op een afdeling geplaatst kan worden die wel zou passen ik werd vervolgens stom door de teamleider aangekeken en het antwoord was
  ‘niks is hier zonder cijfers man’ dan moet je ergens anders zijn ik ben uiteindelijk dicht geklapt en terug gelopen naar mijn werkplaats later die nacht moest er pauze gehouden worden ik heb aan de poolse mevrouw gevraagd of mogelijk was omdat de pauze om 4 uur was met het was inmiddels al half 5 ik krijg als antwoord
  ‘jij mag zelf weten wat jij doen’ ik heb haar gevraagd of ze ook een teamleider was en krijg vervolgens te horen ‘wat jij vraagt veel als jij pauze wilt ga dan’ (haar woorden) op een zeer onbeschofte toon ik heb haar meerdere malen rustig verzocht of zij netjes kon spreken tegen mij. ook deze raare situatie netjes aan de een teamleidster aangegeven die zou de situatie oppakken me nacht netjes afgehandeld met hier en daar nog wat vragen aan de teamleidster over het werk bij PostNL met als reactie hele onbeschofte korte antwoorden zoals
  ‘moet je niet bij mij zijn maar young capital ook maar niks van aangetrokken en uiteindelijk netjes om 6:30 naar huis gegaan volgende middag een mail ontvangen van dani dat me rooster is veranderd en dat ik op een andere afdeling begin genaamd smx prima! Om die nacht aantekomen bij postNL weggestuurd te worden reden zou zijn dat ik me uit heb gesproken over het feit dat ik een inwerk kracht krijg die onverstaanbaar Nederlands spreekt de teamleiders vonden dit een ‘conflict’ ik mocht niet ingezet worden ik mocht ook de reden niet weten waarom en ben zonder pardon uit het pand gezet vervolgens bedreigd door 3 man turks personeel omdat im hoog in me emotie aan de telefoon was met mijn ouders alle 3 op me afgelopen om uit te halen maar heb ze van me af geschreeuwd!

  Sterke punten
  niet ongeorganiseerd

  Zwakke punten
  Ongeorganiseerd geen communicatie

  Sollicitatie "Fulltime Baan "

  Gesolliciteerd op een vacature fulltime hellofresh bezorger rotterdam 32-40 uur per week. Telefonisch een gesprek gehad werd er doodleuk gezegd dat het geen fulltime baan is en dat ze al een behoorlijk aantal bezorgers hebben, ze kunnen zelfs niet eens een paar uur kunnen garanderen waarom dan adverteren met een fulltime baan ?? . Zeer slecht bedrijf.

  Sterke punten
  GEEN

  Zwakke punten
  Beter communicatie

  Slechte werkgever

  Mijn zoon werkte via dit bedrijf.
  Betalen loon deels, en deels niet. Hij moest ook steeds achter zijn verdiende loon aan, want uitbetaling klopte niet Als je belt moet je mailen, als je mailt reageren ze niet of heel traag.
  Fouten maken we allemaal, maar als zij het doen is dat het probleem van de medewerker. Tevens eisen ze stiptheid van medewerkers, een eis die ze zichzelf totaal niet opleggen. Geen enkele afspraak is in beton gegoten, alles is flexibel als het hunzelf betreft, zelfs het betalen van loon. Twee keer verkeerde data over locatie en/of tijdstip van een training is gewoon de fout van de uitzendkracht. Tip: geen mens wordt beter van een werkgever die je minacht door urendiefstal, afspraken eenzijdig aanvliegt, en communiceert alsof je bij gratie van de allerhoogste voor ze mag werken. Mijn advies: zoek iets anders

  Sterke punten
  Ze bedoelen het vast goed

  Zwakke punten
  -Betaal loon naar werken. Niet 1 dag als je 4 dagen gewerkt.
  -20 uur betaalde training niet uitbetalen
  -Afspraken nakomen
  -Communiceren
  -Houding

  Tijdverspilling

  Het is alleen tijdverspilling voor mij geweest. Heb bij een interview gehoord "we gaan contact houden om je eerste dag in te plannen", nooit meer wat van gehoord.
  Andere keer zeiden ze zelf je bent "aangenomen" maar zelfde verhaal. Heb ze zelf erover gemaild en kreeg te horen dat ie "ziek"was en toen na een week weer niks.
  MIJN ervaring met YoungCapital was zeer slecht.

  Sterke punten
  vriendelijk op het eerste gezicht

  Zwakke punten
  als we kijken naar wat de bedoeling is van dit bedrijf kan ik zeggen dat alles een zwakke punt is geweest.

  Gelukkig geen contract

  Gelukkig heb ik geen contract gekregen bij young capital maar gewoon bij het bedrijf.
  Ik werd geholpen door :
  Alexandra Van der Waal
  Ontzettend haast maken zodat ze de bonus kan krijgen. Moest binnen 10 uur werkgeversverklaring zien te regelen.
  Ondertekenen moest binnen anderhalf uur.
  En ik moest maar ruimte maken om mijn sollicitatie gesprek zo snel mogelijk wanneer het haar uit kwam te kunnen doen.
  Ook heb ik collega’s hierover gesproken die dezelfde waardeloze ervaring hadden met haar. Ook een hoop valse beloftes waren volgens Alexandra bij de werkgever te verkrijgen : Zelf dagen inplannen, Laptop van de zaak, hoge lonen vergoedingen.
  Niks van waar

  Sterke punten
  Geen contract bij youngcapital maar bij de werkgever zelf

  Zwakke punten
  Valse beloftes
  Haast

  incompetente jongeren

  ze bellen om 8 uur 's ochtends om je domme vragen te stellen over het niveau van het nederlands. maar ze nemen niet de tijd om te lezen over uw werkervaringen en mogelijkheden. Nederlandse kinderen gingen van school zonder iets te weten over werken. Bureaus van oplichters voor het vinden van personeel dat Nederlands spreekt maar niets weet van vakwerk. This is Holland uitgelegd door J.C!!!

  Misleidend en slecht

  De sollicitatie eisen zijn totaal misleidend. Op de sollicitatie verwachten ze dat ik minimaal 32/40 uur moet werken, terwijl de sollicitatie zelf 24 uur was. Daarnaast waren ze ontzettend onprofessioneel tijdens de sollicitatie zelf.

  Kunnen niet betalen

  Dit bedrijf is niet te vertrouwen, is echt te vermijden!!!

  Zwakke punten
  Doorbetaling van je loon, geen contact houden.

  Waardeloos bedrijf

  Altijd je loon moeten controleren omdat ze zo maar wat invullen.
  Een jaar later eisen ze ineens loon terug maar uitleg waarom geven ze niet.
  Nou van mij krijgen ze geen cent

  Sterke punten
  Niet ontdekt

  Zwakke punten
  Alles

  Afdeling lieg en bedrieg

  Als je ziek bent moet je echt achter je geld aan,1 week ziek geweest en daarna moeten mailen en bellen en steeds een andere smoes,na 4 weken uitbetaald en daar moest je dan ook nog blij mee zijn,ook diversen keren veel te laat met betalen zonder reden,als je contract is afgelopen besta je niet meer,mailen,vragen klachten over wanneer je betaling krijgt o,a vakantiegeld tegoed,geen reactie ,telefoon word niet opgenomen en als je inspreekt ,word je nooit terug gebeld,echt een heel slechte uitzendburo en als ik al de reviews zie ben ik niet de enige,en de klachten zijn heel herkenbaar .

  Sterke punten
  Heb ik niet kunnen ontdekken

  Zwakke punten
  Zijn totaal niet geinterreseerd in je,je moet overal zelf achter aan,als je contract is afgelopen moet jezelf ook nog proberen je tegoed uitbetaald te krijgen.

  Niet mee in zee gaan.

  Aangegeven dat ik per direct en urgent op zoek was naar werk. Op verschillende vacatures gereageerd. Op de eerste sollicitatie werd gereageerd. Intake gepland. Vervolgens niets meer gehoord op de dag van de intake. Contact opgenomen; "ik neem morgen contact met je op". Niets meer gehoord. Zo ging het ook met een aantal andere sollicitaties die ik bij YC had uitstaan. Je hoort niets meer terug. Verschillende recruiters bellen je over dezelfde vacature en hebben geen idee hoe ze draad moeten oppikken. Laatste sollicitatie gesprek was met een persoon die ik twee voor dit intake gesprek ook al had gesproken. Herinnerde zich niets meer. Diegene had ik notabene een aantal vragen gesteld over een vacature via WhatsApp. Vervolgens was het de hele tijd "ik kom er op terug" en twee weken later belt dezelfde persoon voor een andere vacature en weet niet meer wie je bent dus. Chaos. Echt, chaos. In het verleden als ZZP'er ook al enorm veel gedoe gehad met late uitbetalingen. Ik weet niet wat ze doen, maar zo ga je niet mensen om!

  Sterke punten
  Digitale dashboard.

  Zwakke punten
  Slechte communicatie. Niet betrokken. Chaotisch. Kan nog wel meer punten opnoemen.

  Slecht van betalen

  1 dag gewerkt voor yc en zit al 2 weken te wachten op centjes. Niemand weet wat. Hopen dat het goed komt.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Ze sturen je van het kastje naar de muur. Je bent een nummertje.

  slechte service

  Eerst word er vrolijk contact opgenomen en word er een vervolg gesprek ingevoerd voor je sollicitatie. Vervolgens krijg je niks meer te horen op de gegeven datum en tijd dat zij contact met jou zouden opnemen. Zelf contact gezocht, waarna ze er achteraan gaan. Vervolgens weer niks gehoord. Maar wel vrolijk aan de telefoon dat als er iets is je kan bellen of mailen.

  Sterke punten
  Goed functionerende website

  Zwakke punten
  Het personeel dat achter YoungCapital zit. Hier zit naar mijn inziens geen structuur in. En met een bedrijf dat banen verzorgd kan dat voor sommige mensen wel een klap zijn; door niks van je te laten horen bij een vervolg.

  Onprofessioneel

  Zeer onprofessionele medewerkers. Sollicitatie gehad met Melissa. Zou me de volgende dag contacteren maar dat gebeurde niet. Heb ik het zelf maar gedaan. Beloofde ze weer de volgende dag te contacteren en ook dat gebeurde niet. Zo ga je niet met mensen om. Geen respect en waardeloos.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Onprofessioneel en komen afspraken niet na

  Het zijn dieven!

  Onervaren personeel kan je beter kinderen noemen. Die niks zelf snappen, en vanuit huis op hun bedje zogenaamd aan het werk zijn. Plus geld stelen zijn ze erg goed in.

  Sterke punten
  Dief zijn

  Het zijn dieven!

  Onervaren personeel kan je beter kinderen noemen. Die niks zelf snappen, en vanuit huis op hun bedje zogenaamd aan het werk zijn. Plus geld stelen zijn ze erg goed in.

  Sterke punten
  Dief zijn

  Teleurstellend

  Het enige voordeel aan YC is dat het een verzamelplek is van bijbanen. De administratieve taken die ze je zogenaamd uit handen nemen, zijn niet veel werk en daarnaast worden hier regelmatig fouten in gemaakt. De communicatie is onpersoonlijk, bot en slecht. Verder word je platgegooid met mailtjes die ik inmiddels heb verplaatst naar de spam. Gezien de vele mailtjes van andere YC recruiters voor dezelfde baantjes minstens drie keer op een dag, lijkt het erop dat de bedrijfscultuur net zo rommelig is. Ook heb ik te maken gehad met alsmaar veranderende contactpersonen die allemaal niet lijken te weten waar ze de draad op moeten pakken. Nogmaals, rommelig. Al met al, het is prima te doen als je maar niet teveel met ze hoeft te dealen of als er iets verkeerd gaat. De voorkeur gaat toch altijd uit naar een baan rechtstreeks krijgen.

  Maak geen account aan

  Maak geen account aan bij youngcapital. Je komt er nooit meer vanaf. Ik heb me al 9 keer afgemeld en nog steeds staat elke dan mn mailbox vol

  Transitievergoeding

  Slecht uitzendbureau dat voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten. Je moet zelf achter je geld aan gaan en dan nog proberen ze er onderuit te komen. Let goed op dat je geen contract aangeboden krijgt, of hebt gekregen, met ‘uitsluiting loondoorbetalingsplicht’. Het zijn kleine lettertjes, maar wanneer je geen opdracht meer krijgt kom je zonder inkomen te zitten.

  Na meer dan 6 maanden stopte plots de opdracht waardoor YoungCapital mij per direct geen salaris meer wilde betalen. Ondanks dat er een uitsluiting van loondoorbetaling in mijn contract stond, had ik wel recht op loon, omdat de opdracht-beëindiging niet tijdig schriftelijk was doorgegeven (dit moet volgens de wet). Daarna moeten ze je nog 4 dagen doorbetalen, heb ik begrepen. Na tientallen mails, telefoontjes, hulp van een jurist (via mijn rechtsbijstand) en bijna 5 maanden later is het uiteindelijk gelukt mijn geld te ontvangen.

  Mijn advies: Niet met dit bureau in zee gaan. En als je er al aan begonnen bent, vraag advies van een jurist om naar je contract te kijken en laat je adviseren waar je recht op hebt. Zo zijn de regels rondom oproepcontracten per 1 juli 2020 gewijzigd (WAB), waardoor alle uitzendkrachten bij einde contract recht hebben op een TRANSITIEVERGOEDING (1/3 maandsalaris per gewerkt jaar). Ondanks je hier recht op hebt zwijgt YoungCapital, dus ga er achteraan!

  Sterke punten
  Digitale dashboard met loonstroken etc.

  Zwakke punten
  Niet netjes m.b.t. betalen van salaris wanneer de opdracht stopt.
  Salarisadministratie is een rommel en volledig onbereikbaar voor werknemers.
  Bieden 3e wereld-contracten aan met ‘uitsluiting loondoorbetalingsplicht’.

  Slecht uitzendbureau

  Als je vragen hebt heeft het geen zin je tussenpersoon te appen of te bellen, onbereikbaar. Bij het hoofdkantoor weten ze niets en is het moeilijk antwoord te krijgen.
  Bij ziekte doen ze er alles aan om je niet te hoeven betalen. Daarbij hanteren ze andere 'regels', zelfbedacht die niet in je arbeidsovereenkomst staan om te voorkomen dat ze je ziektegeld moeten betalen. Ik wacht nu al een maand op mijn geld en daar kan ik ook naar fluiten als het aan YoungCapital ligt.
  Ik kan het iedereen afraden om met hen in zee te gaan.

  Sterke punten
  Die heb ik nog niet kunnen vinden in de afgelopen 10 maanden.

  Zwakke punten
  Eigenlijk alles, gebrek aan empathie, gebrek aan kennis, slechte loonuitbetaling, superslecht bij ziekte van de werknemer, slechte bereikbaarheid, voortdurend andere tussenpersonen, ga zo maar door.

  Hondenkoekjes

  Persoonlijk is het teveel om te vertellen. Maar kortom. Ze dreigen met procedure en regels als je teveel weerwoord geeft ( het ergste is het gaat om je eigen geld). Hebben totaal geen empathie naar omstandigheden. Als je ziek bent doen ze moeilijk over je ziektegeld en moet je daar weken over bellen mailen en ze reargeren nergens op want niemand kan je helpen. Zodra er iemand op vakantie of ziek van YC is valt heel de salarisadministratie plat en moet je maat geduld hebben. Ookal heb je al 3 weken geen loon gehad. Elke maand een nieuwe contactpersoon. Iedereen spreekt elkaar telefonisch en per mail tegen. Ze houden van geen antwoord geven en dreigen. Behalve bij een klacht mail. Naar veel ellende overgestapt naar een ander uzb met een dikke goedkeuring van de opdrachtgever naar het volgen van veel collegas. Want de laatste keer dat ik op mijn loonstrook ( als die beschikbaar was, maar dat was ook een punt) keek werd ik betaald met euro's en niet uitbetaald met hondenkoekjes. Het is dat ik een score moest geven en 1 moest kiezen maar anders hadden ze een minscore gekregen.

  Sterke punten
  Door de extra taken zoals mailen, bellen betreft je ziektegeld, declaraties, ov vergoedingen, werkgevers bonussen en correcties bouw je ervaring op als intercendent. En ze weten je goed je eigen gevoel in kaart te brengen. Ookal zijn zijn het moordneigingen.

  Zwakke punten
  mevrouw R. van de Oetelaar en de rest.

  Slecht

  Hele slechte communicatie. Je moet overal zelf achteraan. Heel veel problemen en er word alleen maar verteld ik kan je niet helpen.

  Sterke punten
  In het begin regelen ze alles goed

  Zwakke punten
  Er word slecht gecommuniceerd met Teleperformance

  ONprofessioneel uitzendbureau

  Heb´ Young Capital zo ongeveer 2 maanden de tijd gegeven om te testen. En nu kan ik wel zeggen : super-onprofessioneel. Ik heb sterk het idee dat ze zomaar vacatures proberen in te vullen terwijl ze niét de "opdracht" van de klant hebben gekregen.. En dan wordt er met je gesold. ONempathische medewerkers (op énkele, slechts énkele uitzonderingen na). Robot-medewerkers (als je ze een bepaalde niét-standaard-vraag stelt, weten ze het ineens niet meer..). Robots, inderdaad. Je bent een nummer.

  Sterke punten
  Een kleine schatting : slechts 5% van hun medewerkers zijn de (positieve) uitzonderingen.

  Zwakke punten
  * ze weten je telefonisch snel te vinden, maar o wee als je teveel vragen over een vacature stelt.. dan ben je al snel "lastig" ;
  * ze weten je telefonisch snel te vinden, maken snel een videocallafspraak met je, en dan blijkt ineens IN die videocall dat die ene vacature waarop je reageerde al vervuld is, "maar ik heb nog wel een ándere vacature voor je," --> dit had ik graag éerder geweten.. (onprofessioneel) ;
  * totaal geen empathie - je stelt ze een bepaalde vraag die doodnormaal is, maar misschien "lastig" voor het uitzendbureau, en dan wordt de "toon" van de intercedent ineens heel anders.. ;
  * slechts beperkte info krijgen over een vacature tijdens een intake (en er daarna achter komen dat er veel "addertjes" onder het gras zitten..).

  Slechtste uitzendbureau ooit

  Slechtste uitzendbureau op de markt.
  Je wordt bij Young Capital alleen gezien als een nummertje uit velen. Ze zijn ook niet oprecht tegen je en communiceren jouw wensen niet goed door met de opdrachtgever. Zelfs de opdrachtgevers zijn niet tevreden met hen. Ik zou willen dat ik 0 sterren kon geven.

  Zwakke punten
  Geen transparantie. Niet oprecht. Gaat voor massa productie. Laat geen waardering blijken voor haar werknemers.

  Declaratie

  Declareren is bijna onmogelijk. Vaak refreshed de pagina waardoor alle gegevens kwijt zijn. Verder is het niet duidelijk, wijzen ze elk detail af waardoor je weer op nieuw je declaratie moet indienen. Ook zijn contact personen moeilijk te bereiken en krijg ik een ontzettend laag uurloon.
  Alleen al met het invullen van mijn gewerkte uren ben ik 20/30 minuten bezig. Voordat mijn declaratie word goedgekeurd word hij eerst 5 keer afgekeurd. Door dat gekloot heb ik vaak pas 2/3 weken later mijn geld. Een beetje medewerking zou prettiger zijn dan dwars liggen en de handen van mijn struggles afhalen.

  Sterke punten
  Sommige collega’s van YC klinken empatisch en proberen zich wel in te zetten.

  Zwakke punten
  Vaak gebeurt er niks wanneer ze zich inzetten voor je. En geld is super lastig te declareren door alle eisen en voorwaarden.


Bezoek YoungCapital

Schrijf een review