Randstad brengt al meer dan 55 jaar overal ter wereld kandidaten en organisaties bijeen. Bij Randstad staan mensen centraal. Of je nu op zoek bent naar een baan of op zoek bent naar die éne nieuwe geschikte medewerker. Randstad wil graag weten wie je bent en wat jouw drijfveren zijn. Randstad realiseert als geen ander dat een baan erg belangrijk is in het leven van een mens. Een baan stimuleert en ontwikkelt jou namelijk. Een baan geeft jou een actieve rol in de samenleving, heeft invloed op je financiële situatie, bevordert je ontwikkeling en het bepaalt jouw sociale status.

Over Randstad

Al meer dan 55 jaar speelt Randstad een actieve en toonaangevende rol in de arbeidsmarkt. Het uitzendbureau helpt mensen bij het vinden van een baan en het vormgeven van hun carrires. Randstad staat organisaties bij om hun doelstellingen te realiseren met de inzet van de beste werknemers en de meest innovatieve oplossingen op maatwerk. Het uitzendbureau heeft een landelijk een dekkend netwerk met veel vestigingen. Op deze vestigingen staan onze medewerkers dagelijks in gesprek met klanten van het uitzendbureau en kandidaten. Randstad denkt graag met u mee. Net zoals zij dat doen met de duizenden mensen die dagelijks via Randstad aan de slag zijn en de organisaties die gebruik maken van de diensten van het uitzendbureau.


Inschrijven Randstad

Met een Randstad account kun je gemakkelijker solliciteren op de website van het uitzendbureau, omdat je al staat ingeschreven en jouw persoonlijke gegevens dus al zijn ingevuld. Het inschrijven op de website van Randstad is erg eenvoudig en doe je in slechts in een paar stappen. Om je in te schrijven bij Randstad vraagt het uitzendbureau om het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Hoe meer Randstad van je weet, des te beter kan er voor jou gezocht worden naar een passende baan. Als je je cv uploadt, worden de meeste gegevens hier automatisch uit overgenomen. Inschrijven kun je zien als een open sollicitatie. Je geeft aan wat voor werk je zoekt, waarom je geschikt bent voor de functie, waar je wilt werken en hoeveel uur. Op basis hiervan kan Randstad je koppelen aan passende vacatures.


Mijn Randstad account

Door je in te schrijven, maak je ook direct een Mijn Randstad-account aan. Met een Mijn Randstad-account kan je sneller en eenvoudiger solliciteren. Je heb de mogelijkheid om je sollicitaties in te zien en als je gaat werken via Randstad kun je de gewerkte uren declareren, loonstroken raadplegen en nog veel meer. Je hebt tevens de mogelijkheid om een vacature alert aan te maken. Je ontvangt dan dagelijks, iedere week of elke maand nieuwe banen gemaild die voldoen aan jouw zoekcriteria. Ben je op zoek naar een baan via Randstad? Dan kun je het beste solliciteren op een vacature die goed aansluit bij jouw wensen en wat jouw vaardigheden en kennis. Bij het overzicht van alle vacatures kun je de zoekfilters aanpassen aan jouw wensen, opleidingsniveau en ervaring, zodat je de banen vindt die het beste bij je passen.


Randstad Reviews

  14 dagen wachten op reactie op mail.

  Randstad is over het algemeen een goed uitzendbureau. Echter, wanneer je vragen hebt en je mailt, duurt het minimaal 8 dagen totdat je reactie had. Gemaild op 5 februari - reactie op 21 februari. Gemaild op 5 maart, op 12 maart nog steeds geen reactie. Dit zou echt niet meer mogen in het digitale tijdperk.

  Sterke punten
  Duidelijke website, makkelijk en overzichtelijk

  Zwakke punten
  Reactietijd email.

  Afhandeling sollicitatiegesprek

  Begin oktober 2019 had ik via Randstad een sollicitatiegesprek bij een bedrijf in Son. Na meerdere weken geen reactie te hebben ontvangen, ben ik er uiteindelijk zelf achteraan gegaan om duidelijkheid te krijgen. Na 4 weken kreeg ik dat eindelijk en nu bleek door interne miscommunicatie dat ze mij vergeten zijn te antwoorden. Ik heb hierover inmiddels mijn beklag gedaan. Het gesprek heeft helaas niks opgeleverd omdat ze een aantal niet zo'n positieve referenties hadden ontvangen waar ik zeer mijn twijfels over heb omdat ik die bij vorige gesprekken nooit heb gehad.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Slechte communicatie, ik moest zelf achter de uitkomst van mijn sollicitatiegesprekken aan gaan.

  De medewerkers zijn erg onbeschoft

  Randstad uitzendbureau in Oss: Op vrijwillige basis help ik een gezonde 62 jarige Surinaamse man, met jarenlange werkervaring op de Nederlandse arbeidsmarkt. Hij heeft o.a. 31 jaar lang bij de Honig (nu HJ Heinz) in Nijmegen gewerkt. Nadat ik voor hem gereageerd had op de vacature van productiemedewerker, met een bijgevoegde Curriculum Vitae, heb ik telefonisch contact met ze gezocht of hij in aanmerking kwam voor deze functie. Deze meneer heeft afgelopen halfjaar, als seizoenswerker (hovenier) gewerkt voor de gemeente waar hij woonachtig is. Voor die tijd heeft hij vanaf 2014 in de bijstand gezeten. Hij heeft mij om hulp gevraagd met het invullen van zijn WW papieren + het aanvragen van aanvullende bijstand. Ik heb hem toen ook aangeboden om hem te helpen met het vinden van een geschikte baan. Hij vind het prettig dat ik hem help, want hij wil weer heel graag werken. Het maakt hem ook niet uit wat voor een werk als hij maar kan werken. Het is een man die altijd vrolijk is, maar eveneens hard kan werken. De medewerker van de vestiging Oss, begon vragen te stellen, waarom ik hem hielp, kan hij zelf niet bellen, praat hij wel Nederlands, moeten we dan met u contact blijven houden, als hij ziek is moeten we dan met u contact leggen? Ze begon mij uit te leggen dat zij niet met contracten werken, terwijl ik haar net had uitgelegd dat ik ook voor een uitzendbureau had gewerkt + de neerbuigende ondertoon die ze toepaste, tijdens het stellen van haar vragen. Een deel van de antwoorden, zoals praat hij Nederlands stond gewoon met 'goed' ingevuld op zijn Curriculum Vitae. Als dit proces voltooid is, dan loopt verder alles via hem. Meneer praat inderdaad met een sterk accent, aan de telefoon wat minder goed te verstaan, maar Face to Face prima te volgen. Dezelfde medewerker van de vestiging Oss heeft direct na mijn gesprek met haar, contact met meneer gezocht, maar hij is afgewezen op het feit dat hij al te lang weg was uit het productieproces, ondanks de 31 jaar aan opgedane ervaring. Ik vraag me af, of ze dit ook tegen een knul van 18 - 19 jaar, zonder werkervaring, die graag wil gaan werken in een productieproces zou hebben gezegd?! Hij is na mijn mening gewoon afgewezen, omdat hij Surinaams is, 62 jaar oud is, een accent heeft en dat er geen klik tussen mij en haar was. 100% Pure discriminatie!!! Morgenochtend hebben deze meneer en ik samen om 09.00 een afspraak voor een zeer leuke goedbetaalde functie bij een bedrijf dat plastic recyceld. De meneer die ik van het bureau aan de telefoon had, was echt hartstikke aardig, dus zo kan het ook. Ik wil dat deze man weer een eerlijke kans krijgt op de arbeidsmarkt, met een functie waar hij tot aan zijn pensioen kan blijven werken.

  Sterke punten
  Ze kunnen goed liegen!

  Zwakke punten
  Ze discrimineren op leeftijd, nationaliteit en accent!

  Weet waar je aan begint

  Werk nu een jaar bij Randstad. Ik ben 25 jaar oud en vond het allemaal prima tot ik verder wou groeien. Ik wou bij een vast bedrijf aan de slag en mijn uren verbeteren en stabiliseren. Dan begint het gezeik. 1. Mijn nieuwe bedrijf moet mij overkopen tenzij ik een x aantal uur via randstad in de desbetreffende organisatie heb gewerkt. (wat niet haalbaar is omdat je via randstad werkt, dus je bent duur en wordt niet veel ingezet bij 1 en hetzelfde bedrijf. 2. Geen enkele organisatie gaat je overkopen, op een aantal uitzonderingen nagelaten. dus dan zit je vast. 3. Na lang gezeik te hebben gehad en meerdere sollicitaties die zijn afgekapt omdat nieuwe potentile werkgevers niks met je te maken willen hebben als je nog bij randstad werkt besloot ik ontslag te nemen. haha dacht ik VRIJHEID! NEE! 4. Mocht je dan toch ontslag hebben genomen om jezelf verder te ontwikkelen in deze prachtige wereld vol met kansen loop je tegen het volgende aan: je mag 6 MAANDEN lang bij geen enkele organisatie werken waar je via randstad hebt gewerkt, of dat nou 3 uur was of 63 uur. Dus hier ben ik dan, mocht ik ontslag nemen dan kan ik een half jaar niet in mijn eigen sector werken de sector waar ik mijn diploma in heb gehaald en bovendien is mijn werkaanbod compleet verdwenen dankzij hun concurrentiebeleid. Ik heb op zoveel verschillende organisaties gewerkt dat ik gewoon geen kans meer maak mocht ik ontslag nemen. Nou zou ik met dit alles kunnen leven, mits ze mij dit verteld hadden voor ik bij hun ging werken. Op dit moment ben ik een rechtszaak aan het aanspannen, voel me tegengehouden en bedonderd.

  Sterke punten
  Veel aanbod kwa werk.

  Zwakke punten
  slechte communicatie, onvolledig, ongenteresseerd zodra je aangeeft niet meer bij ze te willen werken, onduidelijke app, bellen terwijl je aan het werk ben, niet terugkoppelen van besproken onderwerpen, belemmering in groei, onbetrouwbaar, geniepig, geldbelust.

  Annalyse van Randstad

  Ik las de analyse van Anna, en ik moet zeggen dat ik me er tot mijn spijt wel in herkende. Ik ben door een tweetal intercedenten bij randstad zeer goed geholpen en bijgestaan. De stroperige bureaucratie echter, en zeer zeker de vele gesprekken, tests en besprekingen maken het tot een heel streng en schools proces. De opdrachtgever heeft specifieke eisen gesteld, en ze proberen ten koste van alles in 1 keer raak te schieten met de kandidaat. Dat je dan 4 keer een uur in de auto zit, om vervolgens na het eerste interview kansloos afgeserveerd te worden is voor rekening van de kandidaat. Ook is randstad 2 handen op 1 buik met de opdrachtgever in de zin dat afwijzing = afwijzing. Je zult NOOIT wat leren van de hele sessie, wat als jij aangeeft dat hun bezwaar op een misverstand berust, bellen ze terug en is het verhaal gewoon 180 graden gedraaid. Reden van afwijzing; Je wist niet goed wat je doel was. Antwoord; Maar ik heb zeer nadrukkelijk mijn keiharde doelstellingen voor de komende 20 jaar op tafel gehad! (spreadsheets en een ppt). Na terugbellen; reden afwijzing, je hebt toch te weinig ervaring.... boodschap;afpoeieren die handel.

  Sterke punten
  Enkele zeer deskundige medewerkers die voor je klaar staan. Zeer breed klantenbestand voor evt. sollicitanten. Als je aansluiting kan vinden, kan het heel snel gaan.

  Zwakke punten
  Matige communicatie gaan voor de klant, NIET de sollicitant Soms nare omgang met kandidaten Als werkzoekende heeft het eigenlijk zelden nut om contact te zoeken met randstad, TENZIJ je zeker weet dat je 100% geschikt bent, EN dit kunt verkopen(!)

  Alle uitzendbureau's

  In vergelijking met vroeger is het de meest onpersoonlijke branche die er is met over het algemeen zeer ondeskundige mensen in dienst met uitzondering van een enkele intercedent ( wel geschreven 3 ) Op vakinhoudelijke vragen hebben ze vaak geen antwoorden omdat ze zelf niet de materie beheersen. Daarnaast heb ik zelf mee gemaakt dat ze mijn email NIET lezen maar met een antwoord komen die echt nergens op slaat. Wat ook erg jammer is is dat ze zich schuldig maken aan leeftijds discriminatie en dan met een bull antwoord komen ipv gewoon eerlijk zijn. Ook met de eisen vd opleiding overdrijven ze schromelijk. Ze kunnen nl ook n.a.v. een goede profielschets de juiste persoon aan de opdrachtgever voorstellen. Maar dat laatste kunnen ze niet daar alles alleen maar online moet gebeuren. Ik heb wel eens bij diverse bureau's aan gegeven om een persoonlijk onderhoud, maar kreeg van allen te horen dat ze daar niet aan doen. Als advies zou ik mee geven wordt weer eens persoonlijk en weet met wie je te maken hebt. Voor ondernemers zou ik zeggen zorg voor goede HR mensen en ga niet meer in zee met deze branche en zorg zelf voor de juiste persoon op de juiste plaats. Mijn ervaring geldt o.a. voor: Randstad, Unique, Manpower, Olympia, Timing, Tempo team.

  Sterke punten
  Kan ze niet 123 bedenken

  Zwakke punten
  Weinig tot geen kennis van zaken,persoonlijkheid, betrokkenheid, nakomen van afspraken.

  traag

  Ik sta nu al geruime tijd ingeschreven bij Randstad. Tegenwoordig kan dat allee via internet. Toch slaagde ik er wonder boven wonder in om een gesprek te krijgen met een intercedent. Ikwerd een week daarna gebeld voor een vacature. De tekst die ik ter voorbereiding op het gesprek toegestuurd kreeg was onjuist waardoor ik me binnen 1 dag helemaal opnieuw moest voorbereiden. Ik werd niet aangenomen. De intercedent zou de opdrachtgever nog naar de reden vragen maar zegt de contactpersoon niet te kunnen bereiken. Verder worden mails ruim onvoldoende beantwoord door de intercedenten.

  Sterke punten
  vriendeljk, voorkomend.

  Zwakke punten
  -mails worden ovoldoende beantwoord, traagheid in de communicatie en soms worden afspraken met kandidaten gewoon niet nagekomen. Op het kantoor hangt een dermate ontspannen sfeer dat de indruk ontstaat dat intercedent bij Randstad een luizenbaan is.

Bezoek Randstad

Schrijf je eigen review