Reviews geschreven door JL (43964)

Susa - Uitzendbureau valse hoop

0

Review:
1 keer en nooit meer, wat een barslechte omgang met sollicitanten.

Na gereageerd te hebben op een vacature was de recruiter die ik aan de telefoon had vrij positief en vroeg ze vrij snel of ik op gesprek wilde komen. Er werd geconstateerd dat ik aan de eisen voldeed. Een paar dagen later moest het gesprek opeens met een week verplaatst worden 'omdat het druk was'.

Enfin, gesprek werd gevoerd en mevrouw zat de helft van de tijd krampachtig te glimlachen, maar praatte in de tussentijd wel alsof ze daadwerkelijk plannen had om me aan te nemen.

Een paar uur erna volgde het telefoontje met 'sorry, je bent niet wat we zoeken'. Dit soort zaken gebeuren natuurlijk wel vaker, maar de hele reden waarom ik deze review schrijf is het feit dat ik voor de baan ben afgewezen om een reden die niet in de eisen vermeld stond. Namelijk 'Ik vond je houding niet zo goed, wij willen iemand die vlotter is en zichzelf meer verkoopt.' Het ging om een functie die vrij zelfstandig en zonder klantcontact was, dus ik beschouw dit als een drogreden.

SUSA geeft extraversie en een vlotte babbel voorrang aan kwaliteiten, kennis, ervaring en bereidheid om hard te werken. Dit is een kwalijke zaak en daarom zal dit de laatste keer zijn dat ik bij deze leveranciers van valse hoop solliciteer. Klasse hoor, iemand 2 weken aan het lijntje te houden om je vervolgens met dezelfde oh zo vlotte nepgrimas de deur te wijzen.

Sterke punten:
Dat ze nog wel de moeite deden om me een kopje koffie aan te bieden

Zwakke punten:
- Afspraken last minute verplaatsen
- Stellen zaken die niet in de functie-eisen staan boven de eisen
- Laten een afwijzing niet meteen weten
- Onprofessionele, kwetsende manier van afwijzen. Op de man spelen, persoonlijkheid afbranden

JL beveelt Susa NIET aan bij vrienden/bekenden

Reacties geschreven vanaf dit IP-adres