Reviews van deze auteur

Recruiters matig tot zwak - Communicatie een groot verbeterpunt ook

Review over Randstad

1)10 jaar geleden bij intakes waarbij verschillende medewerkers overlegden, een zeer grote mond naar kandidaten toe (betrof iemand die ziekmeldingen en salarisadministratie voor deed, waar ik niet voor kwam overigens)
2) Mensen zijn de input. Mensen zijn verschillend, en ook wet en regelgeving kan veranderen desalniettemin is het fijn als er een mate van professionaliteit (netjes en helder communiceren) gewaarborgd word.
3)10 jaar geleden via Randstad op een functie voorgesteld, nooit inhoudelijke feedback op gekregen behalve niet door. Zelfs niet na expliciete navraag, zo krijg je de indruk niet serieus genomen te worden. Dat is zonde als je een Hbo+ bent.

Anno 2017: Randstad zou er goed aan doen recruiter's dit te leren of bij beginnende recruiters vaker het goede voorbeeld aan te halen. E-mails zou ik screenen op doelmatigheid van het herkennen en verwerken van potentieprofiel en vraag en aanbod van Randstad en de kandidaat. Niet in de laatste plaats "gebakken lucht" inhoud verbieden. Solliciteren is nog altijd onbetaald, maar toch echt wel werk. Voor iedereen zal tijd geld blijven, voor de kandidaat letterlijk.

Sterke punten
Aanhoudend met een loep te zoeken, kan beter dus.

Zwakke punten
Wat voornamelijk opvalt is dat de recruiters je gauw afschepen, afblaffen, idem uitstraling hebben en inhoudelijk zwak over komen. Deze tendens houd dus al ruim 10 jaar aan. Weinig perspectief op bemiddeling via Randstad dus.

reacties: