XL Studenten Uitzendbureau is het slimme uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden van studenten en net afgestudeerden op MBO, HBO en WO niveau. U kunt bij ons terecht voor ad hoc aanvragen, parttime dienstverbanden, projecten of (tijdelijke) fulltime opdrachten. XL zorgt voor flexibiliteit in uw personeels organisatie.

XL Studenten Uitzendbureau Reviews

  • Ze betalen 9 van de 10 keer te laat. Declaraties worden pas na maanden uitbetaald en soms helemaal niet. Je moet er telkens achterna gaan. Beloftes worden niet nageleefd.

    Door Pascal op 27 november 2019 Reageer
  • Het begon allemaal leuk. Tot op het moment dat ik betaalt moest worden. 3 weken lang er achter aan moeten bellen en elke week weer zeggen: "ja donderdag staat het er echt op" zo triest die lui.

    Plus ze hadden gezegt dat na 2 weken mijn gegevens gewist zouden worden 3 kwart jaar later word ik nog steeds dood gegooid met die mails van hun en wat opvald is dat het al heel lang en heel veel dezelfde Adv. Ze zoeken al een half jaar naar een winkel stylist om de Xenos in te richten. Echt triest.

    Ik hoop dat die mensen een keer de verkeerde tegen komen want zo ga je gewoon niet met mensen om.
    heel simpel.


    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Te veel

    Door Mvr. Lisa op 3 augustus 2019 Reageer
  • Studenten XL geeft meer om haar opdrachtgevers dan personeel. Op oudejaarsavond had ik mijzelf aangemeld op een opdracht. Ik werd 3 uur van te voren afgebeld waarbij ik oudejaarsavond alleen thuis moest vieren. XL heeft gezegd dat ze helemaal niks gaan vergoeden. Terwijl als dit andersom was gebeurd ik in grote problemen zat. Als student kan je beter als zzp’er werken bij verschillende platforms zoals Temper of YoungOnes dan dat je jezelf in dienst laat nemen. XL STUDENTEN UITZENDBUREAU IS NIET AAN TE RADEN ! BEGIN ER NIET AAN!

    Sterke punten
    Je kunt ze bellen

    Zwakke punten
    - slechte communicatie naar personeel
    - oneerlijke verhouding tussen personeel en opdrachtgever
    - negeren je mails
    - lage salaris

    Door Hicham op 5 januari 2019 Reageer
  • Twee maanden, 10 telefoontjes en talloze emails later nog steeds mijn loon niet ontvangen. Je wordt alleen maar doorverbonden en krijgt verder niks te horen.

    Sterke punten
    Niks

    Zwakke punten
    Service
    Contact
    Uitbetaling

    Door Loek op 20 november 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Aan het begin was ik enthousiast maar ik krijg alleen maar mails en telefoontjes over opdrachten ver weg en/of tijdens schooltijd. Ik heb voor ze gewerkt maar heb na bijna 3 weken nogsteeds mijn geld niet. Heb al gemailt maar word niet op gereageerd, krijg wel allemaal nieuwe mails over andere opdrachten..

    Zwakke punten
    - onduidelijkheid over uitbetaling

    - veel opdrachten in de randstad

    Door Dana op 9 november 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Goed georganiseerd. Interessante bijbanen. Goede verdiensten, leerzame projecten

    Sterke punten
    Leerzaam
    Divers
    Studie gerelateerde bijbaan
    Goede verdiensten

    Zwakke punten
    Veel interesse waardoor ik soms ook achter het net vis. Ze zijn kritisch

    Door Diederik op 24 oktober 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Goed georganiseerd. Interessante bijbanen. Goede verdiensten, leerzame projecten

    Sterke punten
    Leerzaam
    Divers
    Studie gerelateerde bijbaan
    Goede verdiensten

    Zwakke punten
    Veel interesse waardoor ik soms ook achter het net vis

    Door Diederik op 24 oktober 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Doordat ik een maritieme opleiding volg ben ik soms weken in Nederland en dan weer niet. Dit maakt bij ze niks uit. Kan eigenlijk altijd werken wanneer ik wil. Verder alles prima: contact, salaris, afspraken.

    Sterke punten
    Veel werk.
    Leuk werk.
    FLEXIBEL.
    Opbouw aan vakantiepotje.

    Zwakke punten
    Voornamelijk werk in de Randstad.

    Door Jake Jensen op 6 april 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Prima uitzendbureau! Hebben veel aanbod en de mensen die er werken zijn over het algemeen erg vriendelijk. Vooral ideaal als je in een korte periode wat bij wilt verdienen naast je studie.

    Sterke punten
    - Veel baantjes
    - Aardige mensen
    - Ideaal naast je opleiding

    Zwakke punten
    - Geen

    Door Maud op 2 maart 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Stelletje onwetende mensen die daar werken.
    krijg je een contract staat er een relatiebeding in??

    -Ik weer contact met ze opgenomen betreffende relatiebeding dat het niet bedongen mag worden met een minderjarige. Kreeg ik als antwoord terug: Ja dat mag zeker wel want dat krijgt iedereen mee in zijn contract.

    - krijg ik de vraag of ik een nachtdienstje wil draaien als garderobe dame van 23:00 tot 07:00?? Moest ze weer duidelijk maken dat een minderjarige GEEN nachtdiensten
    mag werken.

    -gekloot met je gewerkte uren, word ik van het kastje naar de muur gestuurd. Na 2 weken nog steeds mijn volledige uren niet uitbetaald gekregen.




    Sterke punten
    In het begin vriendelijk totdat jij ze op hun fouten wijst. Komt de kat uit de mouw want ja wat weet een studentje...

    Zwakke punten
    -loonstroken die niet kloppen
    -uitbetalen van uren niet kloppen
    - kennis van arbeidswet en regelgeving ver te zoeken. Jij als
    1ste jaar MBO'er moet het ze duidelijk maken hoe het precies zit.
    -fouten geven ze niet toe.

    Door Nevernooit op 28 februari 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Meerdere keren contact gehad over het feit dat ik mijn persoonlijke gegevens niet kan aanpassen op de website. Er werd mij geadviseerd mijn sollicitatie naar een e-mailadres te sturen. Dit is inmiddels 2 weken geleden en heb er niets meer over gehoord. Tot op heden heeft niemand mij kunnen helpen met mijn gegevens aanpassen. Krijg nu dus ook steeds mailtjes voor vacatures 100km bij mij vandaan.

    Door Amber op 14 februari 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Super werkgever! Na mijn mbo hier mijn carrière opnieuwgestart en onwijs veel geleerd. Veel leuke collega’s, veel gelachen en ook hard gewerkt. Ja het is echt bikkelen!!
    Het is enorm dynamisch, want je werk met tig klanten en duizenden uitzendkrachten. Ook niet zo gek dat er dus ook commentaar is.
    Veel doorgroeimogelijkheden en lekkere en eenvoudige bonussen te verdienen!

    Sterke punten
    Sfeer
    Je helpt studenten aan superleuke bijbaantjes
    Goede salarissen
    Leuke collega’s
    Vette opdrachten
    Dikke bonussen

    Zwakke punten
    Zou het niet weten!!

    Door Remco op 11 februari 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ga alsjeblieft niet werken bij XL.
    Het is een vreselijk bedrijf dat niet weet hoe ze met haar medewerkers om moeten gaan.
    Tegen uitzendkrachten wordt continu gelogen en bedrogen en schijnheilig gedaan.
    Tegen fulltime medewerkers zijn ze nog erger. Je wordt continu aan het lijntje gehouden, minimum salaris wat ook iedere keer niet verhoogd wordt, bonus systeem slaat nergens op want is onhaalbaar.
    Daarnaast werk je bij XL iedere dag over en krijg je hier helemaal niets voor terug. Zelfs geen waardering.

    Sterke punten
    - liegen en bedriegen

    Zwakke punten
    Alles wat ik zojuist heb beschreven en nog erger.

    Door Anoniem op 5 januari 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Heb regelmatig via XL gewerkt en is me eigenlijk altijd goed bevallen. Zelfs een horeca training kunnen volgen via XL waardoor ik daarna veel in de horeca heb kunnen werken. Wekelijkse uitbetaling is ook fijn!

    Sterke punten
    - Veel aanbod
    - Trainingen
    - Wekelijks salaris

    Zwakke punten
    Niet

    Door Sanne op 4 januari 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik ben gaan studeren en ik zocht een bijbaan voor naast mijn studie. Ik heb via XL een leuke bijbaan gevonden. Ze hebben mij goed geholpen.

    Sterke punten
    Snel een bijbaan kunnen krijgen

    Door Terry op 14 november 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Eindelijk een buro waar ik goed kon werken. Ook die personeel is aardig.

    Ik begrijp ook die uitbetalingsklachten van somigen. Als ze jou niet uitbetalen krijgen ze ook geen geld. Dus daar hebben ze niets aan. Ze betalen eerst mij en jou en sturen dan een rekening naar de klant. Betalen ze niet dan heb je geen werkbriefje ingeleverd.

    Sterke punten
    Eerlijk.

    Zwakke punten
    Niet.

    Door Khalid op 12 november 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Heb mijn hele studie voor ze gewerkt. Soms wat meer en soms wat minder.
    Wel eens mijn salaris een weekje later gehad, maar dit geven ze ook van tevoren aan. Normaal krijg je ook 1 keer per maand salaris... dus tsja..

    Sterke punten
    Leuke mensen en heel veel verschillende klussen.

    Zwakke punten
    Het is een uitzendbureau.

    Door Willem op 12 november 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik zag een super leuke vacature bij XLuitzendbureau, waar ik meer ervaring kon op doen voor als ik mijn 'hbo-social work' diploma zou behalen. Heel fijn, want als je rechtstreeks bij instellingen solliciteert, kom je er meestal niet doorheen, omdat je nog geen diploma hebt.

    Ik werd na het solliciteren snel teruggebeld en ingepland voor een gesprek en zelfs al snel ingepland voor een dienst. Mijn geluk kon niet op, dacht ik nog!

    Ik reageerde dagelijks op de diensten die beschikbaar waren in de flexpool en kon dus ook veel uren maken. Ik leerde veel van de instellingen en deed het ook met plezier.

    Tot het moment van de uitbetalingen.. Ik kreeg veel te weinig uren uitbetaald. Een foutje is menselijk, dus het maakte mij niet erg veel uit en dacht bij mijzelf: ik bel ze wel! Nou.. succes ermee. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Je mails worden niet of onzinnig beantwoord. Telefonisch word je afgewimpeld (door 1 van de medewerkers zelfs ASOCIAAL behandeld). Diegene over de loonvragen is zogenaamd telkens 'net' in gesprek. Zelfs tijdens het ingeplande "loonvragen uurtje" (elke maandag tussen 11-12 uur) kan je ineens niemand bereiken. Nu had ik het geluk dat mijn contactpersoon een hele lieve meid is en zij erachteraan ging. Uiteindelijk opgelost. Ik dacht het zou wel.. en maakte gewoon weer wat uren. En ja hoor, het was weer raak 4 weken later en nog weer geen uitbetaling (tot heden nog niet overigens). Tot mijn schrik las ik toen de reviews op internet. Ik heb mij uitgeschreven en ben nog hard achter mijn geld aan. Ben benieuwd of ik dit dan toch echt volgende week eindelijk vervang.. ;)

    Sterke punten
    - Leuke diensten

    Zwakke punten
    - Afwimpelen aan de telefoon
    - Van het kastje naar de muur sturen
    - Te laat of te weinig uitbetalen of HELEMAAL NIET

    Door Anonidm op 13 oktober 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • In het begin alles goed, veel uren kunnen werken. Altijd heel flexibel. Tot ik een keer niet kon, dan werd er gedreigd met mijn positie in de pool. Want ja iedereen moet flexibel zijn... Nu is er een enorm gekloot met het salaris en als je mailt reageren ze gewoon niet. Wel op andere mailtjes, maar als het om het geld gaat heerst er struisvogelpolitiek. Afspraken daar doen ze niet aan, tenminste ze houden zich er niet aan. Zo jammer, want ik heb wel ervaring op kunnen doen en heb uiteindelijk een contract bij de opdrachtgever gekregen. Maar hoe XL nu met hun werknemers omgaat kan gewoon niet.

    Sterke punten
    Op het moment niets. Wel fijn voor mensen die er niet afhankelijk van zijn.

    Zwakke punten
    Dreigen met je plek in de pool, mensen voortrekken met diensten en rommelen met geld alsmede het zomaar zonder bericht verlaten van de loonstrookjes. Niet reageren op mails en afwimpelen per telefoon.

    Door Jennifer op 24 augustus 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Net weer mijn vakantiebaantje bij ze geregeld voor het 4de jaar op rij.
    Heb voor veel bureaus gewerkt maar vind dit de fijnste. Hebben altijd veel aanbid en ze zijn supersnel. Uitbetaling ook prima en horeca salaris is vaak hoger dan elders.

    Sterke punten
    - snel
    - salaris
    - medewerkers

    Zwakke punten
    - je moet heel snel reageren anders is het baantje weg

    Door Destiny op 22 juli 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Heb een bijzonder positieve ervaring met dit bureau. Ik heb voor zeker 25 opdrachtgevers gewerkt voor XL. Niet iedere werkplek was even leuk of spannend, maar tja het zijn ook studentenbaantjes. Zijn wel streng maar dat geven ze ook wel aan van te voren. Dus niet te laat komen of te vaak te laat ziekmelden.

    Sterke punten
    Veel keuze aan werk.
    Leuk contact.
    Laagdrempelig.
    Ze bieden opleidingen aan!

    Zwakke punten
    Niet echt.

    Door Y. Mohktar op 21 juli 2017 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • uitermate slecht uitzendbureau met onprofessioneel personeel die de vacatures waar jij als persoon naar op zoekt bent niet op jou wensen afstemmen.
    ze vallen u telkens in de reden en willen uw verhaal niet uithoren en uiteindelijk word je geweigerd voor een solicitatie bij het uitzendbureau zonder dat je überhaupt je verhaal hebt kunnen doen.
    ze zitten kauwgom te kauwen achter de telefoon en ze zijn zo snel en opdringerig.
    kortom uitermate slecht, en ik ben blij dat ik hier geweigerd ben en niet via dit uitzendbureau ergens terecht ben gekomen want wie weet in wat voor bedrijf ik te werk gezet zou worden.

    Door Marko op 7 juli 2017 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Beloven je gouden bergen, maar is achteraf bullshit! Heb mij meer dan 100% ingezet voor deze uitzendbureau. Het kan ze niks schelen! Ondankbaar en arrogant! ZEKER NIET AAN TE BEVELEN!

    Sterke punten
    Niet!!!
    Niet!

    Zwakke punten
    Beloven je gouden bergen maar je krijgt er niks voor terug!

    Door Selim Ulusoy op 16 mei 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Zoals velen blijkbaar, heb ik ook een zeer slechte ervaring gehad met XL als werknemer. XL betaalt heel erg random (of niet!?) uit. Het termijn van uitbetaling ligt bij XL op maximaal 1 maand, nou ben ik inmiddels al twee en een halve maand verder en ik heb nogsteeds niet uitbetaald gekregen voor verschillende klussen.

    Nou heb ik ook een keer voor XL gewerkt voor een mager loontje van bijna 7€ per uur bruto. Nu sprak ik bij dat bedrijf een leeftijds genootje die daar ook net werkte en zij kreeg meer dan het dubbele betaald! Maarliefst 15€ Netto per uur! Het zijn echt waar onbeschofte afzetters.
    XL pakt de helft van je loon! Kijk bij andere uitzendbureaus bijv. temper waar ik gekeken heb en je komt de zelfde klussen tegen bij de zelfde bedrijven voor het dubbele salaris om dat temper dus niet zo onbeschoft is om de helft van je salaris te pakken per uur maar dan 1€ per gewerkt uur.

    Verder is de communicatie waardeloos. Je wordt onbeschoft en grof tewoord gestaan als je opbouwend kritisch bent over de boven genoemde punten en het is vaker voorgekomen dat terwijl ik aan het werk was voor XL een avond dat ze me gingen bellen voor een afwasbaantje voor 6€ bruto per uur voor de zelfde avond. Het is echt een zooitje ongeregeld.

    En nu is het maar de vraag of ik alles wel eerlijk uitbetaald ga krijgen waarvoor ik heb gewerkt of dat ik het hogerop moet gaan zoeken.

    Ik zou zeggen zoek een ander uitzendbureau!!!

    Sterke punten
    Mensen oplichten, werknemers waardeloos behaldelen.

    Door Myrdin op 13 april 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik wilde af en toe wat bij verdienen en houd van werken in de horeca. Ook leek het mij leuk om regelmatig wat andere horeca zaken te zien en afwisselde werkzaamheden te hebben. Zo leek XL een bedrijf te zijn wat dit kan bieden.

    Maar niets is minder waar. XL is (letterlijk) het afvoerputje als het gaat om werken in de horeca. Het grootste deel van de diensten dat wordt aanboden betreft werken in een spoelkeuken. Het salaris voor verschillende diensten is in vergelijking met wat normaal is in de horeca ook verre van toereikend en valt gemiddeld zo'n €2,- p.u. lager uit. Ook tijdens de dienst word je niet beschouwd als volwaardig lid in de bediening bijvoorbeeld, maar ben je gewoon het loophondje.

    Ik heb 7 weken op het salaris van mijn eerste opdracht moeten wachten. Dit was daarnaast ook een opdracht die ver onder mijn niveau was. Toen het salaris er eindelijk was, bleek dit nog niet de helft te zijn van wat mij werd verteld. Na veel te hebben gebeld hierover en misschien wel 20 keer te hebben gemaild is er nog steeds niets aan gedaan.

    Mijn tweede uitzendopdracht was voor een dance event. Ik keek hier naar uit. Maar helaas, XL had het gore lef om 40 minuten voor vertrek van huis af te bellen.

    Hoe maak je jezelf geliefd bij je werknemer....

    Kortom XL is een organisatie die er totaal niet voor haar werknemers is. Er werken een paar meisjes die aardig de telefoon opnemen, maar uiteindelijk niets kunnen betekenen voor je. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Communicatie is verschrikkelijk. Pas na het sturen van geïrriteerde mailtjes wordt er contact met je opgenomen. Er is ettelijke keren excuus aangeboden met de belofte dat het beter zal verlopen in de toekomst. Uiteraard komt daar niets, maar dan ook niets van terecht.

    Verschrikkelijk.

    Sterke punten
    Niet reageren, niet opnemen, excuus aanbieden, mensen afbellen, geen salaris betalen

    Zwakke punten
    Uitzendopdrachten, salaris, communicatie

    Door Coen op 23 maart 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.



Bezoek XL Studenten Uitzendbureau

Schrijf je eigen review