Reviews van deze auteur

Transitievergoeding

Review over YoungCapital

Slecht uitzendbureau dat voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten. Je moet zelf achter je geld aan gaan en dan nog proberen ze er onderuit te komen. Let goed op dat je geen contract aangeboden krijgt, of hebt gekregen, met ‘uitsluiting loondoorbetalingsplicht’. Het zijn kleine lettertjes, maar wanneer je geen opdracht meer krijgt kom je zonder inkomen te zitten.

Na meer dan 6 maanden stopte plots de opdracht waardoor YoungCapital mij per direct geen salaris meer wilde betalen. Ondanks dat er een uitsluiting van loondoorbetaling in mijn contract stond, had ik wel recht op loon, omdat de opdracht-beëindiging niet tijdig schriftelijk was doorgegeven (dit moet volgens de wet). Daarna moeten ze je nog 4 dagen doorbetalen, heb ik begrepen. Na tientallen mails, telefoontjes, hulp van een jurist (via mijn rechtsbijstand) en bijna 5 maanden later is het uiteindelijk gelukt mijn geld te ontvangen.

Mijn advies: Niet met dit bureau in zee gaan. En als je er al aan begonnen bent, vraag advies van een jurist om naar je contract te kijken en laat je adviseren waar je recht op hebt. Zo zijn de regels rondom oproepcontracten per 1 juli 2020 gewijzigd (WAB), waardoor alle uitzendkrachten bij einde contract recht hebben op een TRANSITIEVERGOEDING (1/3 maandsalaris per gewerkt jaar). Ondanks je hier recht op hebt zwijgt YoungCapital, dus ga er achteraan!

Sterke punten
Digitale dashboard met loonstroken etc.

Zwakke punten
Niet netjes m.b.t. betalen van salaris wanneer de opdracht stopt.
Salarisadministratie is een rommel en volledig onbereikbaar voor werknemers.
Bieden 3e wereld-contracten aan met ‘uitsluiting loondoorbetalingsplicht’.

reacties: