Reviews van deze auteur

Waardeloos bedrijf met amateuristisch personeel

Review over XL Studenten Uitzendbureau

Ik wilde af en toe wat bij verdienen en houd van werken in de horeca. Ook leek het mij leuk om regelmatig wat andere horeca zaken te zien en afwisselde werkzaamheden te hebben. Zo leek XL een bedrijf te zijn wat dit kan bieden.

Maar niets is minder waar. XL is (letterlijk) het afvoerputje als het gaat om werken in de horeca. Het grootste deel van de diensten dat wordt aanboden betreft werken in een spoelkeuken. Het salaris voor verschillende diensten is in vergelijking met wat normaal is in de horeca ook verre van toereikend en valt gemiddeld zo'n €2,- p.u. lager uit. Ook tijdens de dienst word je niet beschouwd als volwaardig lid in de bediening bijvoorbeeld, maar ben je gewoon het loophondje.

Ik heb 7 weken op het salaris van mijn eerste opdracht moeten wachten. Dit was daarnaast ook een opdracht die ver onder mijn niveau was. Toen het salaris er eindelijk was, bleek dit nog niet de helft te zijn van wat mij werd verteld. Na veel te hebben gebeld hierover en misschien wel 20 keer te hebben gemaild is er nog steeds niets aan gedaan.

Mijn tweede uitzendopdracht was voor een dance event. Ik keek hier naar uit. Maar helaas, XL had het gore lef om 40 minuten voor vertrek van huis af te bellen.

Hoe maak je jezelf geliefd bij je werknemer....

Kortom XL is een organisatie die er totaal niet voor haar werknemers is. Er werken een paar meisjes die aardig de telefoon opnemen, maar uiteindelijk niets kunnen betekenen voor je. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Communicatie is verschrikkelijk. Pas na het sturen van geïrriteerde mailtjes wordt er contact met je opgenomen. Er is ettelijke keren excuus aangeboden met de belofte dat het beter zal verlopen in de toekomst. Uiteraard komt daar niets, maar dan ook niets van terecht.

Verschrikkelijk.

Sterke punten
Niet reageren, niet opnemen, excuus aanbieden, mensen afbellen, geen salaris betalen

Zwakke punten
Uitzendopdrachten, salaris, communicatie

reacties: