Kortzichtigeheid

Ik ben sinds een maar maanden freelancer als stemacteur en vertaler en constant op zoek naar tijdelijke contracten. Ik zag er een voor groundhandling voor Transavia via Unique. Ik was als eerste kandidaat aanwezig en werd verzocht om plaats te nemen in de wachtruimte. Ik was causal gekleed in een spijkerbroek en zat in mijn eentje op een willekeurige stoel met een koptelefoon op om naar Spaanse literaire uitdrukkingen te leren. Een vor een druppelden de kandidaten binnen die ook op willekeurige plekken gingen zitten. Toen we naar binnen werden geroepen kregen we een groepsopdracht.
De kandidaten bestonden 5 allochtonen en 3 nederlanders. Na de groepsopdracht werden alle allochtonen een voor een uitgenodigd voor een toelichting waarom ze niet door konden. Bij een van de meeste toegewijde en enthousiaste vrouwen was de reden: je bent te agressief mensen worden bang voor je!! Bij mij die 7 talen vloeiend beheers en leuk werk heb dat er niet om liegt was de reden voor afwijzing dat ik apart was gaan zitten in de wachtruimte en niet wide mengen in de groep en omdat ik een spijkerbroek aan had. Nou als je de pyjama van die kenau gezien had die mij de toelichting gaf zou je ook denken waarom stuurt je manager je niet naar de modepolitie.
Ik heb haar erop gewezen dat ik al in de ruimte zat toen da andere kandidaten pas binnen kwamen. Uit haar argument spreekt een duidelijke vooringenomenheid ten aanzien van mij en hoogstwaarschijnlijk ook de andere kandidaten. De argumenten waren van zo een oppervlakkig gehalte dat ik me niet kan onttrekken aan een zeker profiling bij dit uitzendbureau. Nu is het zo dat ik genoeg werk heb en deze functie ambieerde vanwege de weekend en nachtdienst tot november dus is er niet zoveel aan de hand. Bovendien heb ik een 3900 mensen die wereldwijd mijn artikelen lezen ik zal Unique en Transavia bij uitstek bespreken.

Sterke punten
Geen

Zwakke punten
Unique is een onpersoonlijke bureau en het bezochte filiaal heeft niet eens een duidelijk aangegeven adres (nummerweergave pand ontbreekt althans gisteren)
Voringenomenheid en oppervlakkigheid voeren de boventoon.
Ik zal Unique blootstellen aan mijn volgers in sociale media

Bezoek Unique Reviews over Unique

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over Unique
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden